Tgrt Haber

Kadın Hakları Günü’nde duyuruldu: Samsung, ilk kadın Başkanını açıkladı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
05 Aralık 2022 11:00 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 11:03
Kadın Hakları Günü’nde duyuruldu: Samsung, ilk kadın Başkanını açıkladı!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Dünya Kadın Hakları Günü’nde şirket tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Başkanlık pozisyonuna Lee Young-hee getirildi.

Teknoloji sektörünün lider isimlerinden Samsung​, kısa süre önce önemli bir duyuru yaptı.  Yonhap Haber Ajansı’nın aktardığına göre Koreli şirket, tarihi boyunca ilk kez bir kadın yöneticiyi Başkan pozisyonuna terfi​ etti.

Firmanın ilk kadın Başkanı olarak seçilen Lee Young-hee  Samsung Elecektronics’de halihazırda 2007’den beri görev yapıyor. Yapılan açıklamaya göre Young-hee, bu görevini artık Samsung DX (Device eXperience) bölümü Küresel Pazarlama Merkezi’nde Başkan olarak sürdürecek.

SAMSUNG TARİHİNDE İLK KADIN BAŞKAN

Samsung’un yeni kadın Başkanı, 2007'de Samsung'a katılmadan önce L'Oreal ile çalıştı. Daha sonra teknoloji firmasında işe başlayan ve başarı gösteren Lee, Samsung Galaxy telefonlarının imajını ve markasını tanıtmasıyla Samsung’un önemli isimlerinden biri haline geldi.,

Lee Young-hee, aldığı terfi sonrasında Samsung'un akıllı telefon vizyonunu yönetecek. Bu cihazların kullanıcı deneyimlerine dair her şey, Young-hee'nin kontrolünde olacak.

 

Kaynak: Sammobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...