Tgrt Haber

Kapatılması için tüm şartlar zorlanıyor: ABD'den TikTok'a 'satın' baskısı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
16 Mart 2023 11:58 - Güncelleme : 16 Mart 2023 12:00
Kapatılması için tüm şartlar zorlanıyor: ABD'den TikTok'a 'satın' baskısı!

TikTok'un pek çok ülke için güvenliği riske attığı birkaç yıldır sürekli gündemde. Öyle ki ABD'nin yanı sıra Belçika hükümeti de çalışanlarının bu uygulamayı kullanmasını yasakladı. Ancak ABD sınırları biraz daha zorluyor. TikTok'un kapatılması için ByteDance'a hisse satması için baskı uygulandı.

Çin merkezli ByteDance​'a ait TikTok​, dünyanın en popüler video platformlarından biri. Ancak TikTok'un piyasaya çıktığından bu yana ülkeler için önemli derecede güvenlik tehditi oluşturduğu iddia ediliyor.

Sosyal ağın kapatılması için tüm gerekçeleri sunan ABD​, birkaç hafta önce meclis çalışanlarının platformu kullanmasını yasakladı. Diğer yandan  Belçika da bu furyaya kısa süre önce katıldı. Yine devlet yetkililerinin TikTok'u kullanmasına engel getirildi. Ancak bu işin peşini bırakmayan ABD sınırları biraz daha zorlayarak ByteDance'ın şirketine yeni bir tehditle çıktı.

ABD'DEN BYTEDANCE'A TİKTOK'U SATIN BASKISI 

Yabancı kaynakların aktardığına göre Biden yönetimi, TikTok'un ana şirketi ByteDance'a video platformundaki hisselerini satmasını isteyeceğini, aksi taktirde uygulamasının ABD yasağı ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi. 

Konuya yakın kişilere göre Amerika Birleşik Devletleri Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS) geçtiğimiz günlerde TikTok'tan hisse satışı için bu talepte bulundu.

ABD'li yetkililerin TikTok'a baskısı uzun zamandır sürüyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS)'nin bu hareketi, büyük bir politika değişikliğini temsil ediyor.

Daha önce bazı Cumhuriyetçiler, TikTok'un oluşturduğu güvenlik tehditlerini ele almak için yeterince sert bir duruş sergilemediği için Biden yönetimine saldırıyorlardı. CFIUS ise TikTok'un satılması için baskısına devam edecek. Şu anda tarafların herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Fakat TikTok CEO'su Zhou Shouzi, milletvekillerinin güvenlik meseleleriyle ilgili sorularını cevap vermek için emsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi'nin bir duruşmasına katılacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...