Tgrt Haber

Katlanabilir MacBook ertelendi, önemli bir özelliği de iptal edildi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
23 Ağustos 2024 10:56 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 11:04
Katlanabilir MacBook ertelendi, önemli bir özelliği de iptal edildi

Apple'ın uzun zamandır sızıntılara konu olan katlanabilir MacBook cihazı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Analist Ming-Chi Kuo'ya göre hem iPad hem de Mac bilgisayar olarak kullanılabilecek cihazın planlanan seri üretim tarihi en az 1 yıl ertelendi. Ekran boyutu da düşürüldü.

Katlanabilir ekran teknolojisine sahip akıllı telefonlar son beş yılda hızla gelişti. Bazı üreticiler, dizüstü bilgisayarlar gibi daha büyük cihazlarda bile bu özelliği denerken, Apple​ ise henüz kendi ürününü ortaya koymadı.

ABD'li teknoloji devi firmanın, iPad​ ile MacBook​ karışımı bir ürün de dahil olmak üzere en az iki katlanabilir cihaz geliştirdiğine dair söylentiler uzun süredir gündemde dolaşıyor. Ancak gelen son haberler pek parlak değil.

KATLANABİLİR MACBOOK​ NE ZAMAN GELECEK?

Apple​ analisti Ming-Chi Kuo​'ya göre katlanabilir MacBook​'un seri üretimi 2026'nın başlarından 2027 veya 2028'e ertelendi. Cihazın daha önce iddia edildiği gibi katlanabilir iPad​ olarak tasarlanmadığı belirtiliyor. Ekran boyutunun ise 20,25 inç yerine 18,8 inç olacağı belirtiliyor.

Katlanabilir MacBook ertelendi, önemli bir özelliği de iptal edildi - 1. Resim

Ming-Chi Kuo​'ya göre gecikmenin nedeni olarak belirtilen sebep ise, ekran ve mekanik bileşenlerle ilgili yaşanan teknik zorluklar.

Önceki raporlar, LG'nin katlanabilir paneller için tek tedarikçi olacağını ve ilk tahminlerin panel için 600-650 dolar ve menteşe için 200-250 dolar maliyete işaret ettiğini gösteriyor. Bu yüksek bileşen fiyatları, muhtemelen cihazın nihai fiyatını 3.500 dolar seviyesine çıkaracak.

Görseller temsili olarak kullanılmıştır.

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...