Tgrt Haber

Kayıpsız ses destekli 'Spotify Supremium' için yeni bilgiler geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
06 Ekim 2023 14:21 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 14:22
Kayıpsız ses destekli 'Spotify Supremium' için yeni bilgiler geldi

Spotify'ın 24-bit kayıpsız ses kalitesi ile müzik dinletecek "Supremium" abonelik paketi ortaya çıktı. Yeni paketin fiyatı, özellikleri ve logosu da sızdırıldı.

Spotify​, kullanıcılarına 24-bit kayıpsız ses kalitesi ile müzik dinleme özelliği sunacağı yeni Supremium paketi için yeni bilgiler ortaya çıktı.

Supremium paketi, standart Premium'da bulunmayan özelliklere ev sahipliği yapacak. Örneğin kullanıcılar, yapay zeka tarafından hazırlanmış tamamen kendilerine özel çalma listesi önerilerine erişebilecekler. Ayrıca aylık 20-30 saat süreyle sınırlı olmak üzere sesli kitap dinleme olanağı da sunulacak.

Sesli kitaplara Premium aboneleri de erişebiliyor. Ancak 15 saat dinleyebiliyorlar. Hak bittiğinde 10 saat ek süre satın almaları gerekiyor. Görünüşe göre Spotify, hem Supremium'un ayrıcalığını artırmak hem de sesli kitaplardan daha fazla para kazanmak için böyle bir ayrıma gitmeyi tercih etti.

SPOTİFY SUPREMİUM LOGOSU ORTAYA ÇIKTI

TechRadar sitesinin haberine göre dijital müzik platformu, Supremium özelliği için ayrı bir logo kullanmayı tercih etti. Bu logo da aşağıdaki gibi görünecek:

Kayıpsız ses destekli 'Spotify Supremium' için yeni bilgiler geldi

24-BİT KAYIPSIZ SES DESTEĞİ

Apple Müzik ve Tidal gibi platformlarda bulunan kayıpsız ses özelliği, Supremium paketiyle Spotify'a da ekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar, 24-bit kayıpsız ses desteği ile şarkı dinleyebilecekler. Tabii bu özelliği destekleyen şarkılarda kullanılabileceğini de belirtmekte yarar var.

Supremium'un tüm özellikleri şöyle olacak:

  • Ses Kapsülü
  • Gelişmiş çalma listesi karıştırma araçları (BPM, vibe, mood, aktivite vb.)
  • Yapay zeka ile çalma listesi oluşturma araçları
  • Last.fm tarzı dinleme istatistikleri
  • 20-30 saatlik sesli kitap dinleme
  • 24 bit kayıpsız ses

SUPREMİUM FİYATI

Supremium için istenen ücret ise resmi olarak açıklanmadı. Ancak iddialara göre aylık 19,99 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Bununla birlikte Apple Müzik'in bu kayıpsız ses desteğini ücretsiz sunduğunu belirtmekte fayda var.

Kaynak: TechRadar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...