Tgrt Haber

Tahminleriyle bilinen ünlü uzman 'ölümsüzlük' için tarih verdi: Çok uzakta değil

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Mashable SEA
18 Aralık 2023 13:54 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 13:59
Tahminleriyle bilinen ünlü uzman 'ölümsüzlük' için tarih verdi: Çok uzakta değil

Daha önce akıllı telefonların yükselişini tahmin ederek popülerlik kazanan ünlü bilgisayar bilimcisi Ray Kurzweil, insanlık için ölümsüzlüğün bulunacağı tarihi açıkladı.

Teknoloji​ giderek gelişirken, ortaya çıkan yapay zeka​ ve robotlar, insanlık için endişe veriyor. Ancak yine de gelişen bu teknoloji sayesinde insanlık için ölümüszlük hedefine ulaşılabilir; en azından ünlü bilgisayar bilimcisi Ray Kurzweil böyle düşünüyor.

İnsanlığın ölümsüzlük arayışı için tarih çok uzakta değil. Daha önce akıllı telefonların yükselişini tahmin eden ve bu tahminiyle tanınan Ray Kurzweil, bu kez de insanlık için ölümsüzlüğün 2023’da ulaşabilir hale geleceği tahmininde bulundu.

İNSANLIK İÇİN ÖLÜMSÜZLÜĞE 2030’DA ULAŞILABİLİR

Tanınmış bilgisayar bilimcisi ve fütürist Ray Kurzweil'e göre tam 15 yıl sonra insanlık için ölümsüzlük bulunabilir. 

Kapsamlı bir bilimsel çalışma bibliyografyasının yanı sıra teknolojinin çeşitli alanlarında dikkate değer katılımları olan Kurzweil, teknolojide gelecekteki gelişmeleri tahmin etme konusunda oldukça iyi bir geçmişe sahip. Uzman ismin başarıları arasında; ilk CCD düz yataklı tarayıcının baş geliştiricisi, ilk omni-front optik karakter tanıma cihazı, körler için ilk sesten yazıya okuma makinesi ve ilk metinden konuşmaya sentezleyici olması gibi icatlar bulunuyor.

Tahminleriyle bilinen ünlü uzman 'ölümsüzlük' için tarih verdi: Çok uzakta değil

Pek çok kehanetinde doğru tahminlerde bulunan Kurzweil, 2000 yılına kadar bir bilgisayarın satrançta insan oyuncuları yeneceği tahminiyle de dikkatleri üzerine çekmişti. Öyle ki bu tahmin; efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov'un 1997'de IBM'in Deep Blue'suna yenilmesiyle gerçekleşmişti. 

Kurzweil'in yaptığı diğer tahminler arasında dizüstü bilgisayarların, akıllı telefonların, kablosuz teknolojinin yaygınlaşması ve internetin küresel çekiciliği de yer alıyor. Şu ana kadar bunların hepsi gerçekleşti ve Kurzweil'in tahminleri, güçlü isabet oranı nedeniyle bilim camiasında oldukça kabul gördü.

Kaynak: Mashable SEA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...