Tgrt Haber

TEKNOFEST'te şov! KIZILELMA ile SOLOTÜRK ilk kez birlikte uçtu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
30 Nisan 2023 16:32 - Güncelleme : 30 Nisan 2023 17:26

TEKNOFEST İstanbul kapsamında insansız savaş uçağı Kızılelma ile Solotürk yan yana uçtu. TEKNOFEST'te gelen binlerce insan gösteriyi büyük bir heyecanla izledi.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST-2023'te bugün dördüncü gün. İstanbul​ semalarında Kızılelma, TİHA, solotürk, T-129 Atak helikopterleri yine birbirinden farklı ve muhteşem gösteriler gerçekleştiriliyor. 

BAYKAR tarafından geliştirilen insansız savaş uçağıBayraktar Kızılelma​, solotürk ile ilk kez birlikte uçuş gerçekleştirdi. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen bu uçuşu binlerce vatandaş hayranlıkla takip etti.

Kızılelma dün de Bayraktar Akıncı​ TİHA ile kol uçuşu gerçekleştirdi.

KIZILELMA ÇORLU'DAN İSTANBUL'A GELDİ

Öte yandan, 25 Nisan günü Kızılelma, Çorlu'dan İstanbul'a gelmişti. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, TEKNOFEST​ 2023'e uçarak gelmişti. Bayraktar Kızılelma, Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nin de bulunduğu Tekirdağ'daki Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'ndan havalanarak TEKNOFEST-2023 kapsamında sergilenmek üzere Atatürk Havalimanı'na iniş yapmıştı. 

BAYRAKTAR KIZILELMA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Baykar'ın yüzde 100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar Kızılelma projesi, 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikal etti, burada yer testlerini süratli bir şekilde başarıyla tamamladıktan sonra 14 Aralık 2022'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar Kızılelma bir yıl gibi 'rekor bir sürede' gökyüzü ile buluştu.

Bayraktar Kızılelma, 18-20 Nisan günleri boyunca gerçekleştirdiği 4 uçuşla toplamda 8 uçuş gerçekleştirerek önemli bir aşama katetti. Bayraktar Kızılelma, geçen haftaki uçuşlar kapsamında yüksek hızlarda ilk defa iniş takımları kapalı olarak sistem tanımlama ve manevra testlerini testlerde 630 km/sa hıza ulaşarak başarıyla tamamladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 9. ve 10. uçuş testlerinde Bayraktar Akıncı TİHA ile kol uçuşu icra edilerek Baykar'ın insansız platformların uyumu ve potansiyel etkisi ortaya konuldu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...