Tgrt Haber

Kızılelma şovunu yaptı: Çorlu'dan kalktı, Atatürk Havalimanı'na indi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 13:12 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 16:57

TEKNOFEST-2023 için Çorlu'dan kalkış yapan Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Kızılelma'nın İstanbul semalarında yaptığı gövde gösterisi saniye saniye görüntülendi. İşte o tarihi anlar...

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma​, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek TEKNOFEST-2023’e katılmak için Çorlu​'dan havalandı.

TARİHİ ANLAR SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul semalarında yaklaşık 40 dakika süren gövde gösterisinin ardından Atatürk Havalimanı'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. O tarihi anlar kameralara saniye saniye yansıdı. 

Kızılelma şovunu yaptı: Çorlu'dan kalktı, Atatürk Havalimanı'na indi
Kızılelma'nın güzergahı

KIZILELMA VE AKINCI KOL UÇUŞU YAPTI

Öte yandan Bayraktar Kızılelma, 9. ve 10. uçuş testlerini de dün başarıyla tamamladı. Daha sonrasında yapılan açıklamada, KIZILELMA ile Akıncı TİHA'nın ilk defa kol uçuşu yaptığı duyuruldu. Böylece, insansız platformların uyumu ve potansiyel etkisi de ortaya konuldu.

TCG ANADOLU​'DAN İLK UÇUŞ 2025'TE

Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak TCG Anadolu'nun 10 Nisan'da gerçekleştirilen envantere kabul töreninde uçuş güvertesinde yerini aldı. Törende üretilen ikinci prototipi sergilenen Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı'nın 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor.

KIZILELMA'YA AKILLI FİLO ÖZELLİĞİ

Bayraktar Kızılelma, hava-yer görevleriyle beraber yapay zeka kabiliyetiyle hava-hava muharebesi icra edecek. Bayraktar Kızılelma, insansız savaş uçağı düşük radar kesiti sayesinde sahip olacağı düşük görünürlük ile Türkiye için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak Bayraktar Kızılelma, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenerek Mavi Vatan'ın korunmasında stratejik görevler yapacak.

Kızılelma şovunu yaptı: Çorlu'dan kalktı, Atatürk Havalimanı'na indi

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir25 Nisan 2023 13:55

Hee ne iyi olmuş kanadadan gelen ekipmanlar baya işe yaramış

Sonraki Haber Yükleniyor...