Tgrt Haber

Türkiye'nin 'gurur' belgeseli yayınlandı: İşte KIZILELMA'nın tarihi hikayesi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 May 2023 22:59 - Güncelleme : 10 May 2023 23:23

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın belgeseli yayınlandı. Youtube üzerinden yayınlanan belgesel saatler içerisinde binlerce izlenme aldı.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayiinde yeni bir dönemin kapılarını açan ve teknolojisiyle adınan tüm dünyada bahsettiren ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın belgeseli yayınlandı. İstanbul​'da düzenlen gala gecesi ile ilk gösterimi yapılan "HEDEF KIZILELMA" belgeseli, YouTube üzerinden yayınlandı. Belgesel saatler içerisinde binlerce izlenme aldı.

20 YILLIK HİKAYE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme hikayesi ile Baykar’ın yaklaşık 20 yıldır devam eden yüksek teknolojiye sahip milli ve özgün insansız hava aracı geliştirme yolculuğu belgeseli izleyenlerin gönüllerini fethetti.

BELGESEL 9 AYDA TAMAMLANDI

Şubat 2022’de başlayan belgesel projesi yaklaşık 9 ayda tamamlandı. İki bölüm olarak yayınlanacak belgesel, Bayraktar KIZILELMA’nın 14 Aralık 2022 tarihindeki ilk uçuşuşuna kadar geçen sürede yaşananları ve Türkiye’nin ilk milli insansız hava araçlarını geliştiren firması Baykar​ ile Bayraktar ailesinin dünden bugüne yaşadığı zorlu süreci konu aldı.

PERDE ARKASINDA KALANLAR ANLATILDI

Belgeselde, Selçuk Bayraktar ile Haluk Bayraktar​, KIZILELMA’yı ve Baykar’ı çocukluklarından başlayarak bugüne kadar perde arkasında kalanları belgeselde anlattı

İŞTE KIZILELMA'NIN HİKAYESİ

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Berrin Demirtaş 11 Mayıs 2023 01:03

BU VATANIN GURURU ONURUSUNUZ BAYRAKTAR AILESI YOLUNUZ AÇIK OLSUN TAKOZLARI

Sonraki Haber Yükleniyor...