Tgrt Haber

Lionel Messi'nin Inter Miami'ye transferi Apple'a yarayacak: Sebebi ise belli!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
08 Haziran 2023 16:35 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 16:37
Lionel Messi'nin Inter Miami'ye transferi Apple'a yarayacak: Sebebi ise belli!

PSG'deki kariyerini noktalayan dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi, artık futbol hayatına Inter Miami'de devam edecek. Messi'nin transferi dünya gündeminde büyük yankı uyandırırken, ünlü futbolcunun en çok da Apple'a faydası olacak. Neden mi? Sebebi ortada aslında...

Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi​, Cristiano Ronaldo​'nun ardından transferi en çok konuşulan isim oldu ve son birkaç haftadır gündemin ilk sıralarında.

Fransa'da top koşturan ve PSG​'ye büyük katkıda bulunan Messi, futbol kariyerini artık yeni anlaştığı Inter Miami'de devam ettirecek. Messi'nin yeni takımına transferinin ardından Inter Miami sosyal medyada adeta bir anda yükselişe geçti. Ancak yükselişe geçen sadece o olmayacak, zira teknoloji devi Apple​'da Lionel Messi ile kasasını dolduracak.

APPLE, LİONEL MESSİ SAYESİNDE YENİ ABONELER KAZANABİLİR

Lionel Messi'nin Amerikan Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Inter Miami'ye transfer olmaya karar verdiği haberleri futbol dünyasını salladı. Arjantinli yıldız, Paris Saint Germain'den ayrıldıktan sonra eski takımı Barcelona'ya dönmek yerine David Beckham'ın sahibi olduğu Miami kulübünü seçti.

Messi, Inter Miami ile yaptığı anlaşma kapsamında Apple ile de bir işbirliği yapacak. Apple, Messi'nin hayatını anlatan bir belgesel dizisi hazırlayacak ve bu diziyi kendi platformu Apple TV+'ta yayınlayacak. Ayrıca, Apple, Messi'nin Miami'de kuracağı futbol akademisine de destek verecek.

Ama sadece bu kadarıyla sınırlı kalmıyor. Apple, ABD Major Futbol Ligi (MLS) yayın haklarına sahip ve Inter Miami'nin bulunduğu ligde bu platformda yayınlanıyor. Dolayısıyla Inter Miami maçının Apple TV+'da yayınlanması, teknoloji devine daha çok abone getirecek. Nitekim Lionel Messi gibi bir yıldızı izlemek isteyen milyonlarca kişi var ve bunlardan birçoğu Apple TV+ aboneliği almak zorunda kalacak.

Webtekno'nun aktardığına göre ise ABD Major Futbol Ligi maçlarını seyretmek isteyen kullanıcıların, Apple TV+ satın alması gerekiyor. Bu paketin maliyeti aylık 14,99 dolar. Yıllık satın almak isteyenlerse 99 dolar ödemek durumundalar.

Lionel Messi'nin ABD'ye transfer olması, ülke genelinde futbola olan ilginin artmasını sağlayacak. Haliyle Apple TV+ daha fazla aboneye ulaşacak. Dolayısı ile Apple, hem artan abone sayısı ile hem de olası Apple TV+ zammı ile kasasını daha da doldurabilecek.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...