Tgrt Haber

'Mesaj atanımız bile yok' diyenlere Instagram yetişti: 'Sanal kanka' geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Alessandro Paluzzi
30 Ekim 2023 21:11 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 10:56
'Mesaj atanımız bile yok' diyenlere Instagram yetişti: 'Sanal kanka' geliyor

Instagram, yalnızlıktan dem vuranlara amma hizmeti niteliğinde bir özellik ile çare oluyor. İddiaya göre şirket, yapay zeka destekli bir 'sanal kanka' sunacak. Üstelik kankanızın kişiliğini, etnik kökenini, hatta yaşını bile belirleyebileceksiniz.

Sosyal medya devi Meta​, Instagram için geliştirdiği yapay zeka​ özelliklerine yenisini ekliyor. AI ile çıkartma oluşturma ve fotoğrafın arka planını kaldırma yeteneklerinden sonra, şimdi de 'sanal kanka (ya da arkadaş)' kullanıcılara hizmet verecek.

Sosyal medya uzmanı Alessandro Paluzzi'nin haberine göre yeni 'AI Friend' özelliği ile kullanıcılar, farklı ilgi alanlarına sahip olan ve cinsiyetini, yaşını, etnik kökenini, fotoğrafını hatta ismini bile belirleyebilecekleri bir yapay zekalı sanal arkadaş oluşturabilecek.

ASYALI MI OLSUN HİNT Mİ?

Paylaşılan ekran görüntülerine göre, Afrikalı-Amerikalı, Asyalı, Orta Doğulu, Siyahi, Hint, Kafkas vb. türlerden biri seçilebilecek. Bu seçeneklerin sadece sembolik olarak mı bulunduğu yoksa 'sanal arkadaş'ın konuşma tarzına, davranış biçimine ve değer yargılarına etki mi edeceği henüz bilinmiyor.

https://twitter.com/alex193a/status/1719003197090549979

Ancak Instagram farklı etnik köken türlerini sunduğuna göre, kullanıcı seçiminin, muhtemelen yapay zekanın kişiliğini de belirleyeceği düşünülüyor. Örneğin Asyalı bir sanal arkadaş ile özgürce konuşabildiğiniz bir konuyu Afrikalı-Amerikalı ile konuşamayabilir ya da konuşmakta güçlük çekebilirsiniz.

Bu arada sadece etnik kökeni değil, kişiliğini bile belirleme şansı kullanıcılara tanınıyor. Esprili, içine kapanık, hevesli, pragmatik, destekçi gibi kişilik özellikleri arasında istediğinizi belirleyebiliyorsunuz. Sanal arkadaşınız ile nasıl konuşabileceğiniz konusunda belirleyici kriter, seçtiğiniz özellik olacak.

TEST AŞAMASI DAHA BİTMEDİ

Alessandro Paluzzi'nin paylaşımına göre Instagram yeni özelliği henüz test ediyor. Ancak daha beta aşamasına bile geçilmedi. Bu sebeple 'sanal kanka'ya sahip olabilmek için bir müddet daha beklemeniz gerekecek.

Kaynak: Alessandro Paluzzi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...