Tgrt Haber

Meta, Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik sistemini duyurdu: İşte fiyatı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Meta Blog
30 Ekim 2023 16:53 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 16:54
Meta, Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik sistemini duyurdu: İşte fiyatı

Meta, bir süredir üzerine çalıştığı, Instagram ve Facebook için reklamları kaldıran yeni abonelik sistemini duyurdu. Fiyatı ve hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı da belli oldu.

Sosyal medya devi Meta​, Instagram​ ve Facebook​ için üzerine çalışılan yeni abonelik sistemini devreye alıyor. Halihazırda Meta Verified ile mavi tik ve birçok avantaj sunan teknoloji devi, bu uygulamalar için bağımsız ve yeni bir abonelik sistemini daha tanıttı.

Facebook ve Instagram için satın alınacak yeni abonelik ile AB​ genelinde web’de 9,99 Euro, Android cihazlarda ise 12,99 Euro ödemek gerekecek. Türkiye için henüz bir fiyatlandırma yok. İşte tüm ayrıntılar…

FACEBOOK VE INSTAGRAM İÇİN REKLAMSIZ ABONELİK DEVREYE ALINIYOR

Facebook, Avrupa Birliği'nde kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için daha önce zorunlu bir izin almıştı. Lüksemburg merkezli mahkeme, Meta'nın Facebook markasının AB'de, bazı kişiselleştirilmiş reklamları sunmadan önce onay alması gerektiğine karar verdi. Söz konusu karara bakıldığında, kişiselleştirilmiş reklamlar, kullanıcıların izni olmadan bu hacimde verinin işlenmesini haklı göstermiyor. Teknoloji devi de bu nedenle bazı kısıtlamalara maruz kalacak. 

Webrazzi’nin aktardığına göre bu abonelik, mahkeme kararı kapsamında alternatif bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada geçtiğimiz aylarda Meta'ya AB'nin gizlilik yasaları kapsamında 390 milyon euro ceza verildiğini de hatırlatmakta fayda var. 

Meta, Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik sistemini duyurdu: İşte fiyatı

Reklamsız ücretli abonelik yalnızca AB, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'deki 18 yaş ve üzeri kullanıcıların ilgisine sunulacak.

Bunun yanı sıra söz konusu  abonelik, başlangıçta tüm bağlantılı Facebook ve Instagram hesapları için geçerli olsa da; ilerleyen dönemde Meta bağlantılı hesaplar için ekstra ücret talebinde bulunacak. 

Bu kapsamda 1 Mart 2024'ten itibaren, bağlantılı hesap başına web'de 6 euro, iOS ve Android'de ise 8 euro ek ücret alınacak. Şirketin açıklamalarına göre, bir kişi abone olmaya devam ettiği sürece kişinin verileri, reklam hedefleme için kullanılmayacak. 

 

Kaynak: Meta Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...