Tgrt Haber

Threads için iki yeni özellik geldi, kullanıcılar istiyordu!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
27 Ekim 2023 20:34 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 20:35
Threads için iki yeni özellik geldi, kullanıcılar istiyordu!

Meta, Threads uygulamasına GIF ve anket desteği getirdi. Kullanıcıların aylardır istediği özellikler bugünden itibaren kullanıma sunuldu.

Sosyal medya şirketi Meta​, Threads uygulaması için iki yeni özelliği duyurdu. Yaklaşık dört ay önce Elon Musk​'un X'ine rakip olarak duyurulan Threads kullanıcıları bundan böyle GIF ve anket paylaşabilecekler.

THREADS İÇİN GIF VE ANKET DÖNEMİ BAŞLADI

Daha önce gayriresmi yöntemlerle profilinde GIF paylaşmaya çalışan kullanıcılar artık doğrudan GIPHY platformundaki milyonlarca hareketli görüntüyü gönderilerine ekleyebilecekler. GIPHY daha önce Meta şirketine aitti fakat geçtiğimiz aylarda 53 milyon dolara Shutterstock'a satılmıştı.

Ancak bu durum, Meta'nın uygulamalarına GIPHY'yi entegre etmesine engel olmuyor. Bu platformun Instagram'da da kullanılabildiğini belirtelim.

Threads ayrıca kullanıcıların uzun zamandır beklediği 'anket' özelliğini de getirdi. Kullanıcılar oluşturacakları ankete en fazla dört şık ekleyebilecek. Ve oylama bitene kadar kalan süreyi gösteren bir zamanlayıcıya sahip olacak. Ayrıca anketler yalnızca Threads gönderilerine eklenebilecek.

Threads için iki yeni özellik geldi, kullanıcılar istiyordu!

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir haberde, Instagram'ın yorumlarda anket paylaşma özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Benzer bir durumun Threads'e de gelip gelmeyeceği şu anda belirsiz. Bu arada Instagram'daki anketlerde de en fazla dört şıka izin veriliyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre son güncelleme, kullanıcıların uygulamanın yeni bir sürümünü indirmesini gerektirmeyecek. Yeni özelliklere erişmek için Threads'i kapatıp yeniden açmanız yeterli olacak. Kullanıma sunma işlemi aşamalı olarak gerçekleştirildiğinden, tüm kullanıcıların değişiklikleri hemen görmemesi mümkündür.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads'in önümüzdeki iki yıl içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşacağını öngörüyor. Uygulamanın şu anda 100 milyona yakın kullanıcısı olduğuna işaret eden Zuckerberg, platformu milyarlarca kişilik bir açık konuşma uygulaması olarak düşündüğünü vurguladı.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...