Tgrt Haber

Meta’nın bunları yapması şart: İşte 'Threads’in' mutlaka sahip olması gereken özellikler!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: mashable
07 Temmuz 2023 16:41 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 16:46
Meta’nın bunları yapması şart: İşte 'Threads’in' mutlaka sahip olması gereken özellikler!

Meta’nın yeni sosyal ağ giderek popülerlik yakalarken, ne yazık ki bazı özelliklerden yoksun. İşte Threads için getirilmesi gereken özellikler.

Meta​, kısa süre önce merakla beklenen yeni sosyal medya platformu Threads’i piyasaya sürdü. Ülkemizde de fazlasıyla ilgi gören uygulamaya, 24 saatte tarihi rekor kırdı.

Mark Zuckerberg​ tarafından düzenli olarak paylaşılan verilere göre Threads​, bir günde 30 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Ancak Threads’in, rakibi Twitter’a baktığımızda bazı eksiklikleri olduğunu söylemek mümkün. İşte Meta’nın acilen getirmesi gereken bazı özellikler.

THREADS İÇİN GETİRİLMESİ GEREKEN ÖZELLİKLER

Düzenlenebilen, alternatif metinler

Mashable’nin haberine göre Threads'in en kısa sürede kullanıcı tarafından oluşturulan alternatif metne ihtiyacı var. Threads Instagram ekibi tarafından oluşturulduğundan, uygulama bu kodun bir kısmını kullanıyor olabilir. Ama platformdaki alternatif metin kullanıcı tarafından değil yapay zekâ tarafından oluşturuluyor.

Alternatif metin, milyonlarca kullanıcı için uygulamaları daha erişilebilir hâle getiren standart ve basit bir özellik. Meta'nın blog yazısında “Bugün Instagram'da bulunan ekran okuyucu desteği ve yapay zekâ tarafından oluşturulan görsel açıklamalar gibi temel erişilebilirlik özellikleri Threads'te de etkin” deniyor.

Meta’nın bunları yapması şart: İşte 'Threads’in' mutlaka sahip olması gereken özellikler!

Instagram'da alternatif metni düzenleyebiliyorsunuz ancak Threads'te henüz böyle bir seçenek yok gibi görünüyor.

Etiketler olmazsa olmazlardan

Beklenen bir diğer özellik ise ‘Etiketler’. Meta’nın yeni sosyal medya platformunda hasthag, yani etiketler henüz yok ve bu kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. Neyse ki Adam Mosseri, bu özelliğin geleceğini duyurdu.

Gündem olan konular

Yine Twitter’ın dikkat çeken işlevlerinden Trend konular, şaşırtıcı şekilde Threads’de yok. Ancak Instagram'ın Arama ve Keşfet sekmesinde trend olan veya algoritmik olarak seçilen gönderiler oluşturduğu düşünüldüğünde, bunun gelecekte bir Threads özelliği olma olasılığı yüksek.

Takip Edilen ve Sana Özel bölümü

Twitter’da kullanımı kolaylaştıran, bir nevi daha rahat gezinip istediğiniz hesapları görmenizi sağlayan Takip Edilenler sekmesi bulunuyor. Buna ek olarak Sana Özel sayfasında da karmaşık paylaşımları görebilmek mümkün. Benzer özellik ne yazık ki Threads’in en önemli eksiklerinden.

Meta,  2022'de kullanıcıların akışlarını algoritmadan kronolojiye değiştirmelerine izin verdi, bu nedenle Threads de muhtemelen zamanla bu seçeneği sunacaktır diye düşünüyoruz. Şimdilik yapabileceğiniz en iyi şey, gerçekten takip ettiğiniz kişileri akışınızda gördüğünüzden emin olmak.

Takip ettikleriniz sayfası

Yine Meta’nın yeni uygulamasındaki eksiklerinden biri, takip ettiklerinizi görememek. Threads’de sadece kaç kişinin sizi takip ettiğiniz görebilirken, sizin takip ettikleriniz ise görülmüyor. Ama bunun için de yakında düzeltme yapılacaktır.

Instagram hesabını silmeden Therads’den kurtulmak

Yukarıdakilere ek olarak en tepki toplayan bir eksikliğin daha giderilmesi gerekiyor. Bu da Threads hesabını silebilmek. Eğer şu an Threads’den kurtulmak istiyorsanız ne yazık ki Instagram hesabınızdan da olacaksınız. Umarız yakında Meta buna da önemli bir güncelleme yapar.

Kaynak: Mashable
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: mashable
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...