Tgrt Haber

Microsoft, 30 yıllık efsane uygulamanın fişini resmen çekti! Artık sadece isteğe bağlı yüklenebilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
28 Ocak 2024 16:12 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 16:13
Microsoft, 30 yıllık efsane uygulamanın fişini resmen çekti! Artık sadece isteğe bağlı yüklenebilecek

Microsoft, 1995'ten bu yana Window sisteminde barındırdırdığı not kaydetme uygulaması Wordpad'in fişini çekti. Son Windows 11 güncellemesiyle efsane uygulama kaldırıldı.

Microsoft​, Windows işletim sisteminde çok fazla kullanılmayan uygulamaların fişini çekiyor. Artık daha fazla yerel uygulamanın da silinmesini mümkün kılan teknoloji devi, buna son olarak Wordpad'i ekledi.

Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Microsoft​, WorPad'den vazgeçeceğini ve emekliye ayıracağını duyurdu. Şimdi ise firma sözünde durdu ve Windows 11​'in son Canary sürümünde bu uygulamayı sistemden kaldırdı.

MİCROSOFT​ WORPAD İÇİN YOLUN SONU

Yaklaşık 30 yıldır Windows bilgisayarlarda yer alan WordPad,  bu hafta yayımlanan Windows 11​ Canary Build 26040 sürümüyle birlikte silindi ve isteğe bağlı hale getirildi. 

Yapılan testlerde Windows 11​'in en sonki beta sürümünde, WordPad artık opsiyonel özellikler kısmına yerleştirildi. Yani kullanıcılar isteğe bağlı olarak tekrardan bu uygulamayı yükleyebilecek. Ancak Microsoft​, Wordpad'i gözünden çıkarmış durumda.

Microsoft, 30 yıllık efsane uygulamanın fişini resmen çekti! Artık sadece isteğe bağlı yüklenebilecek

WordPad, Microsoft​'un 1995 yılında Windows 95 sürümünde yer alan bir uygulamadır. Kullanıcılar, WordPad'i açarak içeriği hızlı bir şekilde kaydedebilirler. Notepad ile karşılaştırıldığında, WordPad basit, hızlı ve format desteğiyle birlikte gelir, bu nedenle bazı kullanıcılar hala onu aktif olarak kullanıyır. 

Yine de Microsoft​, çok fazla ilgi görmediğini düşündüğü bu uygulamayı yıllar sonra emekliye ayırdı. Önümüzdeki dönemde Windows 11​ 24H2 güncellemesinin yayınlanmasıyla tüm herkesin bilgisayarından WordPad kalkacak ve isteğe bağlı olacak.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...