Tgrt Haber

Yıllar sonra değişti! Windows'un yeni kurulum ekranı tanıtıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: XDA Developers
27 Ocak 2024 12:48 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 12:48
Yıllar sonra değişti! Windows'un yeni kurulum ekranı tanıtıldı

Microsoft, Windows 11'in 26040 numaralı güncellemesi ile kurulum ekranını baştan tasarladı. İşte yeni görünümü...

Microsoft​, Windows​ işletim sisteminin kullanıcılarına yıllardır aynı kurulum ekranını sunuyordu, ancak bunu artık değiştiriyor. Şirket, Canary kanalındaki Insider kullanıcıları için yayınladığı 26040 numaralı Windows​ 11​ sürümü ile kurulum deneyiminde tamamen yeni bir tasarıma geçme kararı aldı.

WİNDOWS​ KURULUMU EKRANI YENİLENDİ

Windows​ 11​'in kurulum ekranı, Windows​ 8'den bu yana değişmeyen aynı tasarıma sahipti. Bu güncellemeyle, beyaz arka planlı ve kullanıcı arayüzünde bazı değişiklikler içeren yeni tasarıma geçildi. Klasik mor arka plan ve Windows​ 7'den kalma pencere kenarı tasarımı  geçmişte kaldı.

Yıllar sonra değişti! Windows'un yeni kurulum ekranı tanıtıldı

Yeni ekranda, kullanıcılara bilgisayarlarını onarmak için yeni bir seçenek sunmanın yanı sıra, Windows​ 11​'i yüklemenin tüm verileri silerek gerçekleşeceğini doğrulamaları için bir onay iletişim kutusu yer aldığı bildirildi.

Pencere kenarı tasarımı dışında, kurulum ekranında yapılan bu değişiklikler, Windows​ kullanıcılarının işletim sistemini daha kullanıcı dostu bir şekilde yüklemelerine yardımcı olacağı değerlendiriliyor.

Microsoft​'un bu yenilikler ile, Windows​ 11​ kullanıcılarının kurulum sürecinde daha rahat ve bilgilendirici bir deneyim yaşamalarını hedeflediği belirtildi. Yeni sürümün, kullanıcıların verilerini koruma konusunda daha dikkatli olmalarına olanak tanıyarak, bilgisayarlarını yeniden kurarken daha kontrollü bir yaklaşım sunduğu vurgulandı.

Kaynak: XDA Developers
Sonraki Haber Yükleniyor...