Tgrt Haber

Microsoft - Activision Blizzard davası: FTC geri adım attı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
21 Temmuz 2023 13:40 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 13:41
Microsoft - Activision Blizzard davası: FTC geri adım attı

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un Activision Blizzard'i 68,7 milyar dolara satın almasını engellemek için açtığı idari davayı geri çektiğini açıkladı.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft​'un Activision Blizzard​'i satın almasını engellemek için açtığı idari davayı askıya aldığını duyurdu. FTC​, 68,7 milyar dolarlık bu anlaşmanın oyun sektöründeki rekabeti bozacağını düşünüyordu ve geçen Aralık ayında dava açmıştı.

Delillerin değerlendirileceği idari yargılamanın ilk duruşmasının 2 Ağustos'ta başlaması planlanıyordu. Fakat Microsoft'un idari davanın geri çekilmesi için yaptığı çağrı karşılık buldu ve ABD'nin düzenleyici kurumu, geçici süreliğine de olsa Microsoft ve Activision Blizzard'ın peşini bıraktı.

Tabii bu karar, satın alımın önündeki engellerin tamamen kalktığı anlamına geliyor. The Verge sitesinde yer alan bilgiye göre, FTC'nin Microsoft ile Activision Blizzard'ın birleşmesini engellemek için yeni bir dava açma olasılığı da bulunuyor.

MAHKEMEDEN 'RED' YEMİŞTİ

Federal Ticaret Komisyonu, tamamlandığında tarihin en büyük satın alımlarından biri olacak bu anlaşmanın durdurulması için mahkemeye 'ihtiyati tedbir' başvurusunda bulunmuştu.

Fakat mahkeme, FTC'nin endişelerinin kanıtlanamadığını belirtti ve Microsoft'un Call of Duty'yi 10 yıl boyunca PlayStation'da tutma taahhüdünde bulunduğunu hatırlatarak, engelleme talebini kabul etmedi. Daha sonra FTC bu kararı temyize götürdü ancak Temyiz Mahkemesi de başvuruyu reddetti.

Böylece Microsoft, en azından yeni bir davayla karşılaşana kadar ABD'deki engellerden kurtulmuş oldu.

İNGİLTERE İŞİ YOKUŞA SÜRÜYOR

İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA) ise, Microsoft'un tüm çabalarına rağmen bir türlü ikna olmuyor. Daha önce satın alımı reddeden CMA, Microsoft'un ABD'deki davayı kazanmasından sonra anlaşmayı yeniden gözden geçireceğini belirtti ve son karar tarihini 29 Ağustos'a ertelediğini açıkladı.

Normal şartlarda 18 Temmuz'da kapanması gereken anlaşma, CMA'nın işi yokuşa sürmesi nedeniyle tamamlanamadı. Yaşanan bu gelişmenin ardından, Microsoft ve Activision Blizzard kanadından da bir hamle geldi. Xbox CEO'su Phil Spencer, birleşme için son tarihin 18 Ekim 2023'e uzatıldığını duyurdu.

Bloomberg'de yer alan bilgiye göre, Microsoft, işlem 29 Ağustos'tan sonra feshedilirse Activision Blizzard'a 3,5 milyar dolar, 15 Eylül'den sonra feshedilirse 4,5 milyar dolar fesih ücreti ödeyecek. Anlaşma belirlenen tarihe kadar herhangi bir engele takılmadan kapanırsa, fesih ödemesi yapılmayacak.

Kaynak: The Verge

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT  Haber

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...