Tgrt Haber

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alma anlaşmasını 3 ay uzattı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Bloomberg
19 Temmuz 2023 19:55 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 19:58
Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alma anlaşmasını 3 ay uzattı

Microsoft, Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın alma anlaşmasını 18 Ekim'e kadar uzattı. Xbox CEO'su Spencer, anlaşmadan umutlu olduğunu açıkladı.

Microsoft​'un Activision Blizzard​'ı satın alma​ anlaşması, İngiliz makamlar işi yokuşa sürdüğü için beklenen tarihte tamamlanamamıştı. İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), satın alım hakkındaki soruşturmasının karar tarihini 6 hafta uzatmıştı.

Microsoft'tan CMA'nın bu kararına karşı yeni bir hamle geldi. Xbox CEO'su Phil Spencer, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, birleşme için son tarihin 18 Ekim'e uzatıldığını açıkladı. Sözleşme normalde 18 Temmuz'da sona eriyordu ve Activision anlaşmadan çekilseydi Microsoft'tan ciddi bir tazminat alacaktı.

Bloomberg'de yer alan bilgiye göre, Microsoft, işlem 29 Ağustos'tan sonra feshedilirse Activision Blizzard'a 3,5 milyar dolar, 15 Eylül'den sonra feshedilirse 4,5 milyar dolar fesih ücreti ödeyecek. Anlaşma belirlenen tarihe kadar herhangi bir engele takılmadan kapanırsa, fesih ödemesi yapılmayacak.

FTC'NİN SATIN ALIMI ENGELLEME ÇABASI BOŞA ÇIKMIŞTI

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft ile Activision Blizzard arasındaki anlaşmanın oyun pazarındaki rekabeti engelleyeceğini iddia ederek, satın alımın durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Fakat mahkeme, FTC'nin bu iddiasının kanıtlanamadığını belirterek başvuruyu reddetmişti.

FTC, mahkemenin red kararını temyize götürse de, yine beklediği sonucu alamadı. Temyiz mahkemesi de FTC'nin başvurusunu reddetti ve böylece Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının önündeki en büyük engel kalktı.

Microsoft'un 18 Ekim'e kadar, İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu'nu (CMA) ikna etmesi gerekiyor. Şirket Avrupa Birliği'nden onay alabilmek için, Avrupalı tüketicilere 10 yıl boyunca Activision'un oyunları için ücretsiz bulut oyun hizmeti sunma taahhüdünde bulunmuştu.

Phil Spencer ise anlaşmadan umutlu olduğunu belirtti. Spencer, paylaştığı tweette "Microsoft ve Activision Blizzard, birleşme anlaşması son tarihini 10/18'e kadar uzattı. Bunu başarma konusunda iyimseriz ve her yerde daha fazla oyuncuya daha fazla oyun getirmenin heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: Bloomberg

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...