Tgrt Haber

Microsoft Copilot'tan yeni özellik: Yapay zeka ile şarkı oluşturabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
20 Aralık 2023 20:19 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 20:20
Microsoft Copilot'tan yeni özellik: Yapay zeka ile şarkı oluşturabilecek

Üretken yapay zeka uygulamaları, fotoğraftan yazılı içeriğe, hatta videoya kadar her türlü içeriği oluşturabilse de, yetenekleri bunlarla sınırlı değil. Microsoft'un GPT-4 destekli sohbet robotu Copilot, son gelen güncellemeyle birlikte yazılan metinlerden müzik üretebilir hale geldi.

Yapay zeka​ sohbet robotu Microsoft Copilot​, yeni "Suno" eklentisi sayesinde artık şarkı üretebiliyor. Cambridge merkezli AI müzik girişimi olan Suno, Discord​'da bir metin istemine dayalı olarak şarkı sözleriyle tamamlanmış orijinal bir şarkı besteleyebilen bir araç sunuyor. Artık Copilot kullanıcıları bu hizmete ücretsiz erişebiliyor.

COPILOT İLE YAPAY ZEKA ŞARKISI NASIL OLUŞTURULUR?

Müzik yapmaya başlamak için Copilot kullanıcılarının hesaplarında oturum açmaları ve Suno eklentisini etkinleştirmeleri veya "Suno ile müzik yap" yazan logoya tıklamaları yeterli oluyor.

Daha sonra istedikleri şarkıyı açıklayan basit bir veya iki satırlık metin istemi yazmaları gerekiyor; örneğin "gelincik çiçeği hakkında bir halk müziği oluştur" ya da "kediler hakkında bir şarkı yaz" gibi. Ardından Suno, sözlerin transkriptiyle birlikte bir veya iki dakika uzunluğunda orijinal bir şarkı oluşturuyor.

Microsoft Copilot'tan yeni özellik: Yapay zeka ile şarkı oluşturabilecek

PARA KAZANMAK DA MÜMKÜN

The Verge'nin haberine göre, Suno ücretsiz kullanıcılarının YouTube veya Spotify'da oluşturulan yapay zeka şarkılarından para kazanmasını yasaklıyor, ancak ücretli kullanıcılara şarkılarının ticari haklarını veriyor. Ücretsiz kullanıcılar tarafından oluşturulan şarkıların haklarının Suno'ya ait olduğunu akılda tutmakta fayda var. Ancak sosyal platformlarda veya diğer ticari olmayan kullanımlarda paylaşıma izin veriliyor.

Bu arada diğer büyük teknoloji şirketleri de üretken yapay zeka destekli müzik oluşturma araçlarını test ediyor. Metin istemlerine dayalı olarak şarkılar üreten Meta'nın açık kaynaklı AudioCraft'ı ve mırıldanılan bir şarkıya veya metin istemine dayalı olarak orijinal müzik parçalarını bulabilen Google'ın YouTube aracı en bariz örnekler arasında.

Suno'ya ek olarak, Soundful, Magenta, Beatbox (ritimler ve enstrümantal parçalar oluşturabilen), Soundraw, Loudly, Boomy, Beatoven.ai ve diğerleri gibi benzer araçlar vaat eden bir dizi AI müzik girişimi de piyasada bulunuyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...