Tgrt Haber

Microsoft, Edge tarayıcısındaki büyük sorunu çözdü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
17 Şubat 2024 17:27 - Güncelleme : 17 Şubat 2024 17:28
Microsoft, Edge tarayıcısındaki büyük sorunu çözdü

Microsoft Edge tarayıcısının en son güncellemesiyle, kullanıcının izni olmadan Chrome'dan otomatik olarak gezinme verilerini ve sekmeleri içe aktarma sorunu düzeltildi.

Microsoft​'un Edge tarayıcısının, kullanıcının izni olmadan Chrome​'dan otomatik olarak gezinme verilerini ve sekmeleri içe aktarma sorununu düzelttiği bildirildi.

Microsoft​ Edge, son zamanlarda Chrome​ tarayıcısından otomatik olarak verileri aktarma sorunuyla karşılaşmıştı. Kullanıcılar, Windows'un güncellendikten sonra yeniden başlatılmasının ardından Edge'in otomatik olarak güncelleme öncesi Chrome​ sekmelerini açtıklarını fark ettiklerini bildirmişti.

MİCROSOFT​ EDGE, CHROME​ VERİLERİNİ ARTIK KOPYALAMIYOR

Kullanıcılardan gelen şikayetlere rağmen şu ana kadar hiçbir açıklama yapmayan Microsoft​ artık sessizliğini bozdu ve en son Edge güncellemesiyle birlikte sorunu çözdüğünü açıkladı.

Microsoft​, "Edge, kullanıcının izniyle her başlatmada diğer tarayıcıların verilerini içe aktarma seçeneği sunan bir özelliğe sahiptir. Bu özelliğin durumu birden fazla cihazda doğru şekilde senkronize edilemiyor ve görüntülenemiyor olabilir. Bu düzeltildi." diye yazdı.

Microsoft​'un tarayıcı konusundaki taktikleri geçmişte de tartışmalara neden olmuştu. Şirketin Edge'i tanıtmak için casus yazılım geliştiricilerinin kullandığı taktiklere benzer yöntemlere başvurduğu iddia ediliyor.

Microsoft, Edge tarayıcısındaki büyük sorunu çözdü - 1. Resim

Bu tür taktikler arasında izinsiz Edge başlatmaları, masaüstüne ve görev çubuğuna sabitlemeler ve Chrome​ indirmekten caydırmak için gösterilen anketler gibi uygulamalar bulunuyor.

Firefox'un geliştiricisi Mozilla, bu konuda bir araştırma yaparak Microsoft​'un "tasarım taktiklerini ve bunların tüketicilere etkilerini" inceledi. Araştırma, Microsoft​'un kendi tasarım yönergelerine aykırı hareket ettiğini ve rakip tarayıcılara karşı da rekabeti zayıflatabilecek zararlı taktiklere başvurduğunu öne sürdü.

Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Yasası'nın (DMA) etkisiyle, Avrupa Ekonomik Alanı pazarlarındaki Windows 11 kullanıcıları Microsoft​ Edge'i kaldırabilecek ve Google gibi arama sağlayıcıları, kendi özel web aramalarını ana Windows'un Arama arayüzüne entegre edebilecek.

Kaynak: The Verge
Sonraki Haber Yükleniyor...