Tgrt Haber

Microsoft Edge'den Chrome'u çatlatacak yenilik: Videolarda gerçek zamanlı çeviri yapacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2023 10:26 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 10:34
Microsoft Edge'den Chrome'u çatlatacak yenilik: Videolarda gerçek zamanlı çeviri yapacak

Microsoft'un giderek popülerleşen Edge tarayıcısı için sürpriz bir özellik daha yolda. Videoları eş zamanlı olarak çevirebilecek.

Microsoft Edge​, son yıllarda eski halinden eser bırakmadı. Chromium tabanlı olan, sunduğu işlevlerle dikkat çeken bu tarayıcı için özellik listesi kabardı.

Hem performans hem de tasarım tarafında sürekli geliştirilen Edge, şimdi de rakiplerinin önüne geçecek bir özellik kazanacak. 

MİCROSOFT EDGE, VİDEOLARI EŞ ZAMANLI ÇEVİREBİLECEK

Edge, uzun süredir kullanıcıların talep ettiği özelliğe kavuşuyor. @Leopeva64 isimli X kullanıcısının paylaşımına göre tek bir tuşla videoları farklı dilde bile olsa gerçek zamanlı çevirilebilecek.

Söz konusu özellik test sürecine girmiş durumda ve; İngilizce, Fransa, İspanyolca, Rusya dahil olmak üzere dört dile çeviri yapabilecek.

https://twitter.com/Leopeva64/status/1722646896999616850

Öte yandan eş zamanlı çeviri özelliği geçtiğimiz haftalarda Canary Channel’da ortaya çıkmıştı. Şimdi ise test kullanıcıları anlık çeviri için bir dil seçmek üzere bir açılır menüye erişim kazandı. Mevcut koşullarda Canary sürümde olunsa da özeliği kullanmak şu an için mümkün değil. Fakat ilerleyen zamanda sunum kademeler halinde başlayacaktır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...