Tgrt Haber

Microsoft Edge’e bomba yenilik geliyor: ‘Ben Robot Değilim’ tarih oluyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Androi Police
23 Ağustos 2023 17:12 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 17:14
Microsoft Edge’e bomba yenilik geliyor: ‘Ben Robot Değilim’ tarih oluyor

İnternet tarayıcıları arasında hızlı yükselişiyle dikkat çeken Microsoft Edge, bomba bir özelliğe kavuşuyor.

Günümüz internet mecrasında milyonlarca kullanıcı, gezinti yaptığı internet sitelerinde bazen zamanlarını çalan engellerle karşılaşabiliyor.

İşte bunlardan biri CAPTCHA’lar; internet sitelerinin koruma olarak almış olduğu bu önlem, kullanıcıları çileden çıkarmada tabiri caizse bir numara… Neyse ki Microsoft Edge​ tarayıcısı ile bu sorunun ortadan kalkacağı görünüyor.

EDGE İLE CAPTCHA’LAR TARİH OLABİLİR

Google Chrome’un yakın zamanda CAPTCHA'lar için yeni bir otomatik doğrulama özelliğini tanıtmasını ardından Microsoft Edge de Android​ sürümüyle aynı yolun izinden gidiyor.

Androidpolice’in haberine göre, Edge, söz konusu özelliği Dev ve Canary, yani beta sürümlerine sunmak üzere.

https://twitter.com/Leopeva64/status/1694013893054447780?s=20

Bu ayar etkinleştirildiğinde, bir kullanıcının daha önce insanlığını onayladığı web sitelerinin çerez benzeri bir dijital belirteci depolamasına olanak tanıyacak. Bu sayede CAPTCHA’larla tek tek uğraşmadan siteye direkt olarak giriş yapılabilecek.

Öte yandan sızıntıyı yapan Leopeva64 isimli kaynak, Edge'in Android sürümünün kaydedilen şifreleri yakında Microsoft’un şifre yöneticisi hizmetiyle senkronize etmeden önce yerel olarak şifreleyecek bir yenilik üzerine daha çalıştığını belirtti.

Kaynak: Androi Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...