Tgrt Haber

Google Chrome güncellendi: Yeni özellikler neler?

03 Ağustos 2023 12:22 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 12:23
Google Chrome güncellendi: Yeni özellikler neler?

Yapılan araştırmalara göre, en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome, mobil ve masaüstü sürümlerini güncelledi. Kullanıcıların arama ve indirme sürecini iyileştirecek yeniliklerle geldi.

Google Chrome​ tarayıcısı için sürpriz bir güncelleme yayınladı. Hem mobilde hem de bilgisayarda kullanıma sunulan yeni Chrome, kullanım deneyimini iyileştirecek güncellemelerle geldi.

Chrome mobil​, kullanıcıların arama​ sürecini iyileştirmeye odaklanırken; masaüstünde ise internetten dosya indirme​ ve indirilenlere erişme yöntemi daha kolay hale geldi. Peki yeni Chrome ile gelen özellikler neler? İşte detaylar...

YENİ CHROME İLE SUNULAN ÖZELLİKLER

Türkiye Gazetesi'nin Engadget'ten aktardığına göre, yeni bir web sayfasındayken gösterilen 'Trend olan aramalar' kategorisinde, o an viral olan 10 arama sorgusu çıkacak. Önceden 6 sorgu çıkıyordu.

Buna ek olarak, kullanıcılar bir web sitesindeyken, üstteki URL'ye tıkladıklarında, aşağıda bulunan 'Bu sayfayla ilgili' adlı kategoriyi görecek. Bu özellik sayesinde, söz konusu arama sorgunuzla ilişkili Google'ın size önerdiği diğer sorguları (örneğin bölgedeki oteller gibi) 'Dokun ve Ara' butonuna basarak aratabileceksiniz.

Google Chrome masaüstü​ bilgisayar kullanıcılarını da unutmadı. Artık internetten indirilen dosyalar tarayıcının sağ üst köşesinde, hesap resminizin hemen yanında görünecek. Daha önce ekranın alt kısmında beliren uzun bir çubuk şeklinde indirilenler bölümünde görünüyordu.

Bununla birlikte bir siteyi kaydedeceğiniz zaman, simgenin etrafında bir daire belirecek ve indirme işlemi tamamlandığında maviye dönecek. Kullanıcılar son 24 saat içinde kaydettikleri bir şeyi görüntülemek için düğmeye tıklayabilecek, duraklatabilecek, devam ettirebilecek veya indirmeyi komple iptal edebilecekler.

EN ÇOK KULLANILAN TARAYICI

Pazar araştırma şirketi Statcounter'in dünya genelinde en çok kullanılan web tarayıcılarını listelediği raporuna göre, Google Chrome yüzde 60'ı aşkın pazar payıyla listeyi domine ediyor. Apple Safari yüzde 14,45 ile Chrome'un peşinden gelirken, Microsoft Edge yüzde 10,77 ile üçüncü sırada bulunuyor.

Mozilla Firefox ve Opera ile listeyi tamamlayan Statcounter, bir sonraki raporunu henüz paylaşmadı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi - Statcounter

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...