Tgrt Haber

Microsoft, ‘Flight Simulator 2024’ü duyurdu: Yeni görevlerle geldi

12 Haziran 2023 15:53 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 15:54
Microsoft, ‘Flight Simulator 2024’ü duyurdu: Yeni görevlerle geldi

Uçuş simülasyonu arasında popülerleşen oyunlardan Flight Simulator’un yeni versiyonu duyuruldu. Microsoft, Flight Simulator 2024’ü piyasaya sürdü. İşte değişiklikler ve çıkış yapacağı tarih.

Simülasyon oyunları arasında eğer uçuşa meraklıysanız Flight Simulator’u pek çoğumuz biliyordur. Microsoft’un sevilen oyunu kısa süre önce yeni versiyonuyla duyuruldu. Ancak bu oyunun bağımsız olarak, yani mevcut oyundan ayrı olarak piyasaya çıkması bekleniyor.

Peki yeni duyurulan Flight Simulator 2024 neler sunuyor, hangi yeniliklerle geldi ve ne zaman piyasaya çıkacak?

Fligt Simulator 2024 yeni görevlerle geliyor

Microsoft​'un popüler uçuş simülasyonu serisi Flight Simulator, 2024 yılında yeni bir oyunla geri dönüyor. Flight Simulator 2024, önceki oyunlara göre daha gerçekçi grafikler, daha geniş bir uçak seçimi ve daha detaylı bir dünya sunuyor. Ayrıca oyun, Xbox Series X|S ve PC platformlarında da desteklenecek.

Microsoft’un yeni oyunu Flight Simulator 2024'ün en dikkat çeken yeniliği, gerçek zamanlı hava durumu sistemi.

Oyun, oyuncuların bulunduğu bölgenin gerçek hava durumunu yansıtırken, uçuş deneyimini de etkileyecek. Örneğin, yağmurlu bir günde uçarsanız, camınıza damlalar düşecek ve görüşünüz azalacak. Karlı bir günde uçarsanız, pistler kayganlaşacak ve iniş yapmak zorlaşacak. Bu sayede gerçek hayat deneyimi de bir nevi yaşatılacak.

Microsoft, ‘Flight Simulator 2024’ü duyurdu: Yeni görevlerle geldi

Yeni simülasyon oyunun diğer bir özelliği de, gerçek dünyadaki havaalanlarını ve şehirleri daha doğru bir şekilde modellenmesi. Oyunun geliştiricisi Asobo Studio, uydu görüntüleri ve yapay zeka teknolojileri kullanarak, dünyanın her yerindeki havaalanlarını ve şehirleri yeniden oluşturdu. Oyunun içinde 40 binden fazla havaalanı ve 2 milyondan fazla şehir bulunuyor.

Buna ek olarak Flight Simulator 2024, oyunculara farklı türde uçaklar sunuyor. Oyunda hem küçük hem de büyük uçaklar bulunuyor. Oyuncular, tek motorlu uçaklardan jetlere, helikopterlerden zeplinlere kadar farklı araçları kullanabilecek. Oyunda ayrıca lisanslı uçaklar da yer alıyor. Örneğin, Boeing 747, Airbus A380, Cessna 172 gibi ünlü uçak modelleri oyunda mevcut.

HEM TEK HEM ÇOK OYUNCULU

Flight Simulator 2024, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlara sahip. Tek oyunculu modda, oyuncular kendi uçuş planlarını oluşturabilir veya hazır senaryoları oynayabilirler. Çok oyunculu modda ise, oyuncular diğer oyuncularla birlikte uçabilir veya yarışabilirler. Oyunun çok oyunculu modu cross-play destekliyor, yani Xbox Series X|S ve PC oyuncuları birlikte oynayabilecek.

Çıkış tarihine gelirsek Flight Simulator 2024 için tarih henüz kesinleşmedi, ancak oyunun 2024 yılının sonbaharında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra oyunun fiyatı da henüz açıklanmadı, fakat  oyunun Xbox Game Pass abonelerine ücretsiz olarak sunulacağı duyuruldu.

Kaynak: Microsoft

Kaynak: Xbox
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...