Tgrt Haber

Microsoft, Windows 11'de ChatGPT’yi test etmeye başladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: windowslatest
26 Kasım 2023 15:28 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 15:30
Microsoft, Windows 11'de ChatGPT’yi test etmeye başladı

Yapay zeka asistanının ardından Microsoft, ChatGPT’yi bu kez de Windows işletim sistemine dahil etmeye hazırlanıyor. İlk görüntüler ortaya çıktı.

ChatGPT’ye kısa sürede ayak uyduran ve Copilot ile resmen yapay zekayı kullanıcılarına getiren Microsoft​, bunu bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor.

Windows 11​ Canary test sürümünün bir parçası olarak Windows Terminaline ChatGPT​ sohbet robotu işlevi eklendi. Peki bu ne işe yarayacak?

CHATGPT, WİNDOWS 11 TERMİNALİNE EKLENDİ

Kesin olmamakla birlikte ChatGPT'nin Windows Terminalindeki yapay zeka​ yetenekleri, komutlar oluşturmak, hataları açıklamak ve bunların nasıl düzeltileceğine ilişkin öneriler sağlamak için kullanılabilir. 

Microsoft, Windows 11'de ChatGPT’yi test etmeye başladı

Microsoft, yapay zekanın komutların doğal dilde açıklanmasını ve bunların yürütülmesi sırasında karşılaşılan hataları mümkün kılacağını belirtiyor. Chatbot ayrıca orijinal komut çalışmazsa alternatif komut gibi çözümler de önerebilecek. 

Öte yandan teknoloji devi geçtiğimiz hafta Canary sürümüne yapay zeka entegrasyonu ekledi. Bu özellik henüz geniş bir dil modeliyle gelmese de, Azure OpenAI hizmeti aracılığıyla kullanılabilir. 

Kaynak: windowslatest

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...