Tgrt Haber

Windows bilgisayarlar yeni sorunla gündemde: Verileriniz risk altında

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Windowslatest
23 Kasım 2023 15:57 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 15:59
Windows bilgisayarlar yeni sorunla gündemde: Verileriniz risk altında

Windows bilgisayarları etkileyen yeni bir sorun gündemde. Güvenlik uzmanları, Windows Hello kullanan bilgisayarların risk altında olduğunu bildirdi.

Akıllı telefonlarda olduğu gibi bilgisayarlara da sızmak isteyen yüzlerce casus yazılım var. Her ne kadar Microsoft gelişmiş önlemler alsa da, bazı durumlarda istisnalar olabiliyor.

Bu kez de casusların yeni hedefi Windows Hello oldu. Bilmeyenler için bu işlev, bilgisayalarda parmak izi tarayıcısının kullanılmasını mümkün kılıyor. Ancak Windows Hello bu kez korsanların radarına girdi. 

WİNDOWS HELLO'DA YENİ GÜVENLİK SORUNU

Blackwing Intelligence'daki güvenlik araştırmacıları, Dell, Lenovo ve Microsoft tarafından üretilen dizüstü bilgisayarların, sensörlerdeki güvenlik açıkları​ nedeniyle Windows Hello parmak izi kimlik doğrulamasının nispeten kolayca atlatılabileceğini ve bunun da sistemdüzeyinde kötü aktörler tarafından ele geçirilmesine neden olabileceğini tespit etti.

Dizüstü bilgisayar firmalarının çoğu Goodix, Synaptics ve ELAN'ın parmak izi sensörlerini kullanıyor ve hepsinde kusurların olduğu vurgulanıyor.

Dell Inspiron 15, Lenovo ThinkPad T14 ve Microsoft Surface Pro X cihazları test edilirken,  bu cihazların hepsi güvenlik açıkları nedeniyle sınıfta kaldı. Araştırmacılar, bypass işleminin dizüstü bilgisayarlardaki donanım ve yazılımın tersine mühendislik gerektirdiğini söylerken özellikle Synaptics sensörünün güvenlik katmanında kusurlar buldular. 

 

Kaynak: Windowslatest

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...