Tgrt Haber

Microsoft, Windows 11’in sevilen özelliğini Windows 10’a getiriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Windows Central
09 Kasım 2023 11:52 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 11:57
Microsoft, Windows 11’in sevilen özelliğini Windows 10’a getiriyor

Windows 10 için 2025’te destek sona erecek. Ancak bunun öncesinde Microsoft eski işletim sistemine sürpriz özellik getirmeye hazırlanıyor. Yapay zeka destekli Copilot, yakında Windows 10 sisteminde yer alabilir.

Yazılım devi Microsoft​, halihazırda yeni özellikleri Windows​ 11 aracılığı ile kullanıcılarla buluşturuyor. Son olarak 23H2 yapı numaralı kapsamlı güncellemeyi yayınlayan firma, bu güncellemeyle birlikte yapay zeka​ destekli asistanı Copilot’u tüm Windows 11 bilgsayarlara getirdi.

Corta’nın yerini alan, yapay zeka temelli ve oldukça işlevsel bir asistan olan Copilot​, şimdi de Windows 10 için ufukta göründü. Kaynaklara göre Microsoft, eski işletim sistemi için bu sürpriz özelliği getirecek. 

COPİLOT, WİNDOWS 10 İÇİN YOLDA

Windows’a ilişkin haberleriyle tanınan Windows Central isimli kaynak, Windows 10 Copilot’un her iki işletim sistemi için de çalışan eklentilere sahip olacağını aktardı. 

Copilot'un Windows 10 ve Windows 11'deki deneyim ve yeteneklerinin, işletim sisteminin her iki sürümündeki eklenti uyumluluğu da dahil olmak üzere kabaca aynı olacağı belirtildi. 

Microsoft, Windows 11’in sevilen özelliğini Windows 10’a getiriyor

Şu anda somut olarak çok fazla detay olmasa da, Copilot’un Windows 10’a gelecek olması oldukça önemli bir gelişme. Halihazırda 1 milyar aktif cihazda kullanılan bu işletim sistemi için yeni özelliklere yer verilmesi kullanıcıların da yüzünü güldürecektir.

Kaynak: Windows Central

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...