Tgrt Haber

Microsoft, Windows’ta 3 özelliği kullanımdan kaldırdı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin.net
05 Kasım 2023 18:26 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 18:28
Microsoft, Windows’ta 3 özelliği kullanımdan kaldırdı

Windows 10 ve Windows 11 belgelerinde düzenlemeler yapan Microsoft, son güncellemeleri ile 3 özelliği işletim sisteminden kaldırdı.

Microsoft​, her ay düzenli olarak Windows 10​ ve Windows 11​ için güncellemeler sunuyor. Bu güncellemeler kimi zaman yeni özellikleri beraberinde getirirken, kimi zaman da ilgi görmeyen işlevlerin kaldırılmasıyla sonuçlanıyor.

Yakın zamanda Windows 10 ve Windows 11 belgelerini güncelleyen yazılım devi, 3 hizmeti kullanımdan kaldırdı. Kullanımdan kaldırılan bileşenler arasında; Bilgisayar Tarayıcısı, Web İstemci Hizmeti ve Uzak Posta Yuvaları yer alıyor. 

İŞTE WİNDOWS 10/11'DE KALDIRILAN ÖZELLİKLER

Bilgisayar Tarayıcısı

-Bilgisayar Tarayıcısı sürücüsü ve hizmeti kullanımdan kaldırıldı. Tarayıcı (tarayıcı protokolü ve hizmeti), eski ve güvenli olmayan bir cihaz konum protokolüdür. Bu protokol, hizmet ve sürücü ilk olarak Windows 10'da SMB1 hizmetinin kaldırılmasıyla varsayılan olarak devre dışı bırakıldı. Bilgisayar Tarayıcısı hakkında daha fazla bilgi için bkz. MS-BRWS Ortak İnternet Dosya Sistemi.

Web İstemcisi (WebDAV) Hizmeti

-Webclient (WebDAV) hizmeti kullanımdan kaldırıldı. Webclient hizmeti Windows'ta varsayılan olarak başlatılmaz. WebDAV hakkında daha fazla bilgi için bkz. WebDAV - Win32 uygulamaları.

Uzak Posta Yuvaları

-Uzak Posta Yuvaları kullanımdan kaldırıldı. Uzak Posta Yuvası protokolü, ilk olarak MS DOS'ta tanıtılan eski, basit, güvenilmez ve güvenli olmayan bir IPC yöntemidir. Bu protokol ilk olarak Windows 11 Insider Preview Build'da varsayılan olarak devre dışı bırakıldı. Uzak Posta Yuvaları hakkında daha fazla bilgi için bkz. Posta Yuvaları Hakkında ve [MS-MAIL]: Uzak Posta Yuvası Protokolü.

Bilmeyenler için, özelliğin kullanımdan kaldırılması, Microsoft'un artık işletim sisteminin belirli bir bölümünü aktif olarak geliştirmediği anlamına geliyor. Bu nedenle müşterilerin yeni işlevler veya büyük değişiklikler beklememesi gerekiyor.

Kaynak: Neowin.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...