Tgrt Haber

Microsoft, Windows'un 40 yıllık uygulamasını güncelledi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
09 Aralık 2023 10:44 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 10:45
Microsoft, Windows'un 40 yıllık uygulamasını güncelledi

Microsoft, Windows 12 sürümünü tanıtmaya hazırlanırken, bir yandan Windows 11'i ve uygulamalarını güncellemeyi de unutmuyor. Son olarak yaklaşık 40 yıllık Windows Notepad uygulaması, önemli bir özelliğe kavuştu.

Microsoft​, Windows işletim sistemine ilk olarak 1985 yılında eklediği Notepad uygulamasını modern hale getirmek için güncelliyor. Kırk yaşına merdiven dayayan Notepad, Windows 11​ sürümüyle önemli yeniliklere kavuşmuştu. Son olarak uygulamaya önemli bir özellik daha geldi.

WINDOWS NOTEPAD İÇİN ÖNEMLİ YENİLİK

The Verge'nin haberine göre, Windows 11'deki yerleşik Notepad artık karakter sayımı yapabiliyor. Microsoft, Windows 11'in yeni Canary kanal testi sürümünde, tıpkı Microsoft Word'ün bir belgedeki sözcük sayısı sayımına benzer şekilde, karakter sayısını alt kısma ekledi. 

Microsoft'un Windows Insider ekibi, özelliğin çalışma şeklini şöyle açıkladı:

"Metin seçildiğinde, durum çubuğu hem seçilen metnin hem de tüm belgenin karakter sayısını gösterir. Hiçbir metin seçilmezse, tüm belgenin karakter sayısı görüntülenir ve böylece belgenizin uzunluğu hakkında her zaman net bir görüşe sahip olmanız sağlanır."

Microsoft, Windows'un 40 yıllık uygulamasını güncelledi

'OTOMATİK KAYDETME' DE EKLENDİ

Karakter sayımı desteğinin eklenmesi, bu yıl içinde Notepad'e getirilen bir dizi özelliğin en sonuncusu olarak karşımıza çıktı.

Uygulamaya yakın zamanda, her seferinde açılır kaydetme istemini görmeden uygulamayı kapatmanıza olanak tanıyan yeni bir otomatik kaydetme seçeneği eklendi. Microsoft ayrıca Notepad'de sekmeler, karanlık mod desteği ve hatta sanal bir stres çarkı özelliği bile sundu.

WINDOWS 11'DE WIDGET DEĞİŞİKLİĞİ

Windows 11 test sürümündeki Notepad değişikliklerinin yanı sıra, işletim sisteminin widget bölümünde de bazı iyileştirmeler yapıldı. Yakında yalnızca widget'ları gösterebilecek ve widget ekranında görünen haber ve makale akışını gizleyebileceksiniz.

Bu arada Microsoft, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Hizmetler Yasası'nın (DMA), teknoloji şirketlerinin kullanıcılarına istediği ürünü / hizmeti seçmelerini sağlama ve farklı platformlara geçmesini zorlaştıran özellikleri yasaklayan maddesi uyarınca, Windows 11'de artık Edge ve Bing'i kaldırmaya izin veriyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...