Tgrt Haber

Milyonlarca iPhone risk altında! Yeni güvenlik açığı tespit edildli

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: usom.gov.tr
31 Ocak 2024 15:57 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 15:58
Milyonlarca iPhone risk altında! Yeni güvenlik açığı tespit edildli

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), tarihin en büyük veri sızıntılarından birinin yaşandığını duyurmasının üzerinden çok geçmeden iPhone'larda da güvenlik açığı tespit edildiğini açıkladı.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), dün sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru ile LinkedIn, X, Weibo gibi birçok sosyal medya ve mesajlaşma uygulamasından 12 TB boyutunda yaklaşık 26 milyar kişisel verinin sızdırıldığı bilgisini paylaşmıştı.

Tarihin en büyük veri sızıntılarından bir tanesi olarak kayıtlara geçen bu olayın ardından, şimdi de Apple'ın iPhone​ akıllı telefonlarında yeni bir güvenlik açığı​ tespit edildiği bildirildi.

İPHONE'DA GÜVENLİK AÇIĞI

USOM tarafından yapılan açıklamada, "Splicecom'a ait bazı ürünlerde iOS App'i etkileyen güvenlik zafiyetleri tespit edilmiştir." denildi. Mevcut güvenlik açıklıkları nedeniyle siber saldırganların zafiyetleri kullanarak saldırılarını gerçekleştirme ihtimali olduğuna dikkati çekilen açıklamada, şu bilgi aktarıldı:

"Splicecom Maximiser Soft PBX ürününde v1.5 versiyonu ve öncesini, Splicecom iPCS ürününde iOS App için v1.3.4 versiyonu ve öncesini, Splicecom iPCS2 ürününde iOS App v2.8 versiyonu ve öncesini etkileyen güvenlik zafiyetleri tespit edilmiştir."

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), kullanıcı ve sistem yöneticilerine Splicecom'un ilgili güvenlik bültenini incelemelerini ve yazılımın güncellemelerini yapmalarını tavsiye ettiğini de açıklamasında belirtti.

TechInside sitesinin haberine göre tespit edilen güvenlik açıkları, kötü niyetli hackerların saldırılarını gerçekleştirmelerine olanak tanıyabilir ve tüm işletim sistemini kullananları tehlikeye atabilir. Söz konusu güvenlik açıklıkları için gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, kullanıcılar ve sistem yöneticileri ciddi siber tehditlere maruz kalabilir.

Kaynak: usom.gov.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...