Tgrt Haber

Milyonlarca kullanıcıyı etkiliyor... Cuma günü itibariyle Google temizliğe başlayacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 13:48 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 13:51
Milyonlarca kullanıcıyı etkiliyor... Cuma günü itibariyle Google temizliğe başlayacak

Google, aylar öncesinde uyarısını yaptığı Gmail kararı için harekete geçiyor. Teknoloji devi Cuma günü temizlik operasyonuna başlayacak. Milyonlarca kişiyi etkileyecek!

Google​, halihazırda milyonlarca kullanıcının hesabını sunucularında barındırıyor. Bu durum gün geçtikçe hem Google hem de aktif olarak kullanmayan kullanıcılar için zarar veriyor.

Teknoloji devi yükünü azaltmak için iki yıl aktif olarak kullanılmayan hesapları sileceğini açıklamıştı. Son 3 aydır sık sık gündeme gelen bu karar için temizlik Cuma günü resmen başlıyor.

GOOGLE, AKTİF OLMAYAN HESAPLARI SİLECEK

Son iki yılda kullanılmayan Gmail​ hesapları, bağlı Google Drive​, Dokümanlar, Takvim, Meet ve Google Fotoğraflar uygulamalarındaki tüm içerikle birlikte cuma gününden itibaren kaybolacak.

Sözcü'nün aktardığına göre Google, kullanıcılara Gmail hesaplarının silinmesinin planlandığına dair çeşitli bildirimler göndereceğini, böylece onlara giriş yapmaları ve hesaplarını tamamen kaybetmemeleri için zaman tanıyacağını söylemişti. 

Google, mayıs ayında kullanıcıların bilgilerini olası dolandırıcılardan korumanın yolları üzerinde çalıştığını söyleyerek güvenlik politikalarını güncellemişti. Google’ın politika güncellemesinde şu ifadeler yer alıyordu:

“Bir hesap uzun bir süre kullanılmadıysa, tehlikeye girme olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, unutulan veya gözetimsiz bırakılan hesapların genellikle ele geçirilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması kurulmamış eski veya yeniden kullanılmış şifrelere bağlı olması ve kullanıcı​ tarafından daha az güvenlik kontrolü almasıdır.”

Öte yandan Google'dan bir yetkili, bu ayın başlarında da bu değişikliğin kullanıcıların spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korunması için gerekli olduğunu söyledi:
“Bu hesaplar genellikle savunmasız ve bir hesap ele geçirildiğinde, kimlik hırsızlığından istenmeyen ve hatta spam gibi kötü niyetli içeriğe kadar her türlü amaçla kullanılabilir.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...