Tgrt Haber

Milyonlarca PS5'te büyük açık... Kredi kartı ve kimlik bilgileriniz kaybolabilir, gerekli önlemleri hemen alın!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Mirror
28 Eylül 2023 16:16 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 16:29
Milyonlarca PS5'te büyük açık... Kredi kartı ve kimlik bilgileriniz kaybolabilir, gerekli önlemleri hemen alın!

Sony'nin dünyanın dört bir yanında satılan PlayStation 5 konsolu için büyük bir açık tespit edildi. Güvenlik ve gizliliği riske atan bu sızıntıya karşılık siber güvenlik uzmanlarından uyarı geldi.

Sony​'nin oyuncu konsolları yıllardır dünyanın en çok satan teknolojik ürünlerinden. Milyonlarca oyuncunun vakit geçirdiği bu konsollar düzenli olarak güncelleme alıyor. Sony, her güncellemesinde güvenliği artırsa da yine de bu korsanlar için her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. 

Öyle ki yakın zamanda PS5 konsolları etkileyen yeni bir güvenlik açığı​ tespit edildi. Kötü niyetli korsanlar tarafından yapılan saldırıda milyonlarca kullanıcının kredi kartı ve kimlik bilgilerinin risk altında olduğu bildirildi.

PLAYSTATİON 5​'TE YENİ GÜVENLİK AÇIĞI

The Mirror'ın haberine göre Sony'ye yönelik açık bir siber güvenlik saldırısının ardından PS5 oyuncularının şifrelerini ve birçok ayarlarını değiştirme konusunda uyarı yapıldı.

Ransomed.vc isimli hacker grubu tarafından gerçekleşen saldırıda 'her cihaza' sızdıkları ve müşteri verilerin çaldıkları iddia edildi. 

Milyonlarca PS5'te büyük açık... Kredi kartı ve kimlik bilgileriniz kaybolabilir, gerekli önlemleri hemen alın!

Eğer bilgisayar korsanları bu bilgileri sızdırmaya devam ederse, konsollarında ödeme kartı bilgileri ve şifreleri kayıtlı olan milyonlarca PlayStation oyuncusu için büyük bir hayal kırıklığı yaşanacak. 

SİBER GÜVENLİK UZMANLARI UYARDI

Yaşanan saldırıya karşı SecureTeam'deki siber güvenlik uzmanları verileri korumak için bazı önerilerde bulundu:

-Playstation Network şifrenizi hemen değiştirin. Aynı parolayı e-posta veya sosyal medya gibi diğer hesaplarda da kullanıyorsanız, bunları bir dizi sayı, harf ve sembol içeren daha güçlü bir parolayla değiştirmeniz gerekir.
-Onayınız olmadan kimsenin Playstation hesabınıza giriş yapmasına izin vermeyin. Bunun için iki faktörlü kimlik doğrulamayı açın.
-Tehlikeli veya şüpheli işlemlerin gerçekleşmediğinden emin olmak için banka hesaplarınızı takip edin
-Parolanızın güvenliğinin ihlal edildiğinden endişeleniyorsanız Sony destek ekibiyle iletişime geçin ve şirketten sızıntıyla ilgili tüm açıklamalara göz atın.

PS5 kullanıcılarına ek olarak güvenlik uzmanları, Xperia akıllı telefonlar veya Bravia akıllı TV'ler gibi diğer Sony cihazlarının kullanıcılarını da önlem alması konusunda uyardı.

Kaynak: Mirror

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...