Tgrt Haber

Sony'de büyük ayrılık! PlayStation başkanı görevi bırakıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
28 Eylül 2023 11:09 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 11:12
Sony'de büyük ayrılık! PlayStation başkanı görevi bırakıyor

2019 yılından beri PlayStation CEO'su olarak görev yapan Jim Ryan, emekliye ayrılacağını açıkladı. Sony, Ryan'ın yerine geçecek yeni PlayStation başkanını da açıkladı.

Eğlenceden sinemaya, mobilden bilgisayar sektörüne kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Sony​, şirketteki büyük ayrılığı duyurdu. PlayStation markasının patronu Jim Ryan, 2024 yılında görevi bırakacak ve emekliye ayrılacak.

Jim Ryan, 2019 yılından beri PlayStation'un başkanı ve CEO'luğunu üstleniyordu. Sony'de 30 yıldır çalışmaktaydı. Sony Interactive Entertainment'ın (SIE) Avrupa ayağı olan SEI Europe'a 1994 yılında katıldı. SIE Başkanı olarak atanmadan önce, şirkette birbirinden farklı görevleri de üstlenmişti.

JİM RYAN'DAN İLK AÇIKLAMA

PlayStation CEO'su konuyla ilgili açıklamasında, "Avrupa'da yaşayıp Kuzey Amerika'da çalışmakta giderek zorlanmaya başladım. Dünya çapında milyonlarca hayata dokunan ürünler üzerinde çalışma ayrıcalığına sahip olarak ayrılacağım." ifadesini kullandı.

Ayrılığın sebebi olarak, yaşadığı yer ile çalıştığı yer arasındaki iş dengesini kuramadığını gösteren Ryan, "PlayStation her zaman hayatımın bir parçası olacak ve SIE'nin geleceği hakkında her zamankinden daha iyimser hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sony'de büyük ayrılık! PlayStation başkanı görevi bırakıyor

YENİ PLAYSTATİON BAŞKANI AÇIKLANDI

Sony Group Corporation Başkanı, COO ve CFO'su Hiroki Totoki, Ekim 2023'ten itibaren PlayStation'un yeni başkanı olarak çalışacak. 1 Nisan 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere Totoki, Sony Group Corporation'daki mevcut görevine devam ederken SIE'nin geçici CEO'su olarak atanacak.

Jim Ryan son olarak Microsoft​'un Activision - Blizzard'ı satın alımı sürecindeki açıklamalarıyla gündeme gelmişti. ABD'deki Microsoft ve FTC davası sırasında mahkemeye sunulan belgelerde, PlayStation 6'nın donanım bilgilerini Microsoft ile paylaşmayacaklarını açıklamıştı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından her iki şirket de uzlaşmaya vardı. Microsoft ile Sony, Activision'un mevcut ve gelecekteki oyunlarının 10 yıl boyunca PlayStation'da tutulması için anlaştılar.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...