Tgrt Haber

Mozilla, yeni özelliklerle Firefox 117 güncellemesini yayınladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: neowin
29 Ağustos 2023 17:23 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 17:30
Mozilla, yeni özelliklerle Firefox 117 güncellemesini yayınladı

Mozilla, popüler internet tarayıcısı Firefox için 117 yapı numaralı güncellemesini yayınladı. İşte gelen özellikler ve düzeltilen hatalar...

Chrome, Microsoft Edge, Opera ve daha birçok internet tarayıcısı, sahip olduğu özelliklerle rekabetin dozunu arttırıyor. Ancak bu dur durak bilmiyor. 

Ücretsiz olarak sunulan Firefox​ tarayıcısı, yeni özelliklerle güncellendi. Mozilla Firefox 117 güncellemesi yayınlandı. Peki neler geldi?

FİREFOX 117 SÜRÜMÜ İLE GELEN YENİLİKLER

Neowin'in haberine göre Firefox 117, YouTube​ için optimizasyon, kredi kartı​ bilgileri doldurma ve birçok yeni özellikle geldi. Mozilla tarafından paylaşılan değişiklik listesi ise şöyle:

  • Kredi kartı otomatik doldurma desteği, Firefox'u IT, ES ,AT, BE ve PL yerel ayarlarında çalıştıran kullanıcıları kapsayacak şekilde genişletildi.
  • macOS kullanıcıları artık kontrollerin ve bağlantıların tablolanabilirliğini about:preferences aracılığıyla kontrol edebilir.
  • Shift+sağ tıklamaya basıldığında kendi davranışlarını belirten sitelerde istenmeyen sonuçları önlemek için Firefox'ta artık içerik menüsünün görünmesini engelleyen bir dom.event.contextmenu.shift_suppresses_event tercihi var.
  • YouTube video listeleri artık ekran okuyucuyla gezinirken doğru şekilde kaydırılıyor.
  • Çeşitli güvenlik düzeltmeleri
  • Firefox artık Wayland masaüstü ortamlarında kendi ekran paylaşım göstergesini göstermiyor. Bunun yerine sistemin varsayılan paylaşım göstergesi kullanılacaktır.

  • Geliştirilmiş CSS iç içe yerleştirme desteği artık varsayılan olarak etkindir.

  • Firefox artık RTCRtpScriptTransform'u destekliyor.

  • ReadableStream.from artık destekleniyor ve (async) yinelenebilir bir dosyadan ReadableStream oluşturulmasına olanak tanıyor.
  • Firefox artık math-style ve math-deep CSS özelliklerini ve font-size: math değerini destekliyor.
  • Web uyumluluğu denetimi, Geliştirici Araçları Denetçisi'ndeki yeni CSS uyumluluğu ipucumuzla geliştirildi. Artık web uyumluluk sorunlarına yol açabilecek özelliklerin yanında bir simge görüntüleniyor. Araç ipucunun üzerine gelindiğinde hangi tarayıcıların desteklenmediğini belirtir ve kullanıcının bu özellik hakkında daha fazla bilgi edinebilmesi için özelliğin MDN sayfasına bir bağlantı görüntüler.
  • console.clear(), "Kalıcı günlükleri etkinleştir" seçeneği etkinse artık Konsol çıkışını temizlemiyor.

Sizler de Firefox 117 güncellemesini Yardım-Firefox Hakkında bölümünden indirip yükleyebilirsiniz. Ayrıca indirme işlemini web sitesi üzerinden de gerçekleştirmek mümkün.

Kaynak: neowin
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...