Tgrt Haber

Müstehcen paylaşımlara izin veren sosyal medya platformundan geri adım: ‘Çok ileri gittik’

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin.net
16 Aralık 2023 14:54 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 14:56
Müstehcen paylaşımlara izin veren sosyal medya platformundan geri adım: ‘Çok ileri gittik’

Geçtiğimiz günlerde müstehcen paylaşımlara izin vereceğini açıklayan video yayın platformu Twitch, 48 saat geçmeden kararından geri döndü.

Sosyal medya platformlarının giderek artan kullanıcı kitlesi ile birlikte, toplumsal denge de bozulmuş durumda. Türkiye’de özellikle TikTok, Instagram ve diğer sosyal medya platformları için gerekli çalışmalar başladı. TikTok’a sınırlama getirilmesi ve daha birçok alınacak önlemler meclise sunulurken, toplum düzenini bozan içeriklerin de önüne geçilmiş olacak..

Ancak ünlü yayın platformu Twitch, tüm okları tersine çeviren bir kararla gündeme geldi. Geçtiğimiz çarşamba gününde cinsel içerik politikalarını güncelleyen sosyal medya devi, sanatsal çıplaklığı desteklemek amacıyla müstehcen paylaşımlara izin vereceğini açıklamıştı. Ancak 48 saat geçmeden bu karardan geri dönüldü.

TWİTCH, CİNSEL İÇERİK POLİTİKASINI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİRDİ

Twitch üzerinde yapılan paylaşımlarda müstehcen paylaşımlarla ilgili daha fazla esneklik verilirken, bu karar kullanıcılardan tepki topladı.

Platformda her ne kadar çıplaklık içeren görüntüler yayın politikası gereği engellenmese de, kullanıcılar yaşanan bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine Twitch, 48 saat bile geçmeden içerik politikalarında değişikliğe gitti.

Bu kapsamda artık platformda çıplaklık içeren görüntüler engellenecek.  Konuya ilişkin şirket tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

‘’Güncellenen politika kapsamında izin verilen çok sayıda yeni içerik de vardı. Oluşturulan içeriklerin çoğu topluluk tarafından endişeyle karşılandı. Bu endişeleri biz de paylaşıyoruz. Biraz düşündükten sonra, bu değişiklikle çok ileri gittiğimize karar verdik. Dijital çıplaklık tasvirleri benzersiz bir zorluk teşkil ediyor - gerçekçi görüntüler oluşturmak için yapay zeka kullanılabilir ve dijital sanat ile fotoğrafı birbirinden ayırmak zor olabilir.’’

Kaynak: Neowin.net
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...