Tgrt Haber

Twitch büyük bir hevesle duyurduğu özelliğinden vazgeçti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Eurogamer.net
11 Kasım 2023 10:53 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 10:54
Twitch büyük bir hevesle duyurduğu özelliğinden vazgeçti

Twitch, yayıncılar için yeni bir gelir kapısı olarak duyurduğu fakat sık sık eleştiriye maruz kalan Hype Chat özelliğini kaldırıyor. Yerine daha makul bir para kazanma sistemi geçecek.

Twitch​, Hype Chat özelliğini, "topluluk geri bildirimleri" ışığında kullanımdan kaldırma kararı aldığını açıkladı. Haziran ayında başlatılan ve izleyicilere mesajlarını "para karşılığı" yayıncının sohbet penceresinin en üstüne sabitleme olanağı tanıyan bu özellik, beş ay içinde bir dizi eleştiriye maruz kaldı.

Şirket haberi sosyal medya platformu X'ten duyurdu:

"Topluluğun geri bildirimlerine dayanarak, 15 Kasım'da Hype Chat'i kullanımdan kaldırmaya ve bundan sonra Cheering ve Bits'e daha fazla yatırım yapmaya karar verdik. Hızlı akan sohbetlerde sabitlenmiş mesajların değerine hâlâ inanıyoruz; izleyiciler önümüzdeki haftalarda Cheers'ı Bit'lerle sabitleyebilecek."

https://twitter.com/TwitchSupport/status/1722675472218141072

Hype Chat, izleyicilerin sevdiği yayıncılara 1 ila 500 dolar arasında ödeme yapma olanağı tanıyarak Twitch'in gelir modeline yeni bir boyut kazandırmıştı. Ancak, yayıncılar arasında özellikle gelir paylaşımı ve devre dışı bırakma seçeneğinin eksikliği nedeniyle eleştirilere neden oldu.

Twitch, 15 Kasım'dan itibaren Hype Chat'i kaldıracak ve bu özelliğin yerine Cheering ve Bits'e daha fazla yatırım yapacak. Eurogamer'in haberine göre bu değişikliğin ayrıntıları, 15 Kasım tarihinde yayınlanacak olan Patch Notes isimli platformun aylık güncelleme akışında daha fazla açıklanacak.

Yapılan değişiklikle birlikte, tüm Twitch Ortağı ve İştirakçiler, Cheering ve Bits özelliği aracılığıyla kanallarında bir Cheer mesajını sabitleme seçeneğine sahip olacaklar.

Twitch, sık sık yeni özellikleri test etse de her zaman olumlu geri dönüş alamıyor. İşte Hype Chat da bu testlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

YASAKLANAN YAYINCILARA ŞANS VERECEK

Twitch ayrıca, süresiz olarak yasaklananlar da dahil olmak üzere en az 6 aydır yasaklı olan ve platforma geri dönmek isteyen yayıncılara ikinci bir şansı vereceği yeni itiraz sürecini de başlattı. Ancak banlanma sebebi "tehdit, şiddet ve yasa dışı faaliyetlerde bulunmak" olan kanallar bundan faydalanamayacak.

Kaynak: Eurogamer.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...