Tgrt Haber

NASA’nın Mars gezgini yeni rekor kırdı: 49. uçuşta en üst seviyeye ulaştı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
06 Nisan 2023 17:08 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 17:09
NASA’nın Mars gezgini yeni rekor kırdı: 49. uçuşta en üst seviyeye ulaştı!

Kızıl Gezegeni’nin keşifçisi Ingenuity, 49. uçuşunda bir rekora daha imza attı. NASA, 2 Nisan’da gerçekleşen uçuştaki başarıyı paylaştı.

Mars​ gezgini Ingenuityhelikopter​ Mars’ta iki yıldır keşif yapıyor. Zorlu koşullarda araştırmalarını sürdüren Ingenuity, 2 Nisan’da gerçekleştirdiği uçuşta yeni bir rekor daha kırdı.

En sonki uçuşunda Ingenuity, Kızıl Gezegen sortisinde daha önce hiç olmadığı kadar yüksek ve hızlı uçuş gerçekleştirdi. 

INGENUİTY, EN YÜKSEK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

NASA’nın 1,8 kilogramlık helikopteri,14,5 mph (23,3 kph) azami hıza ve maksimum 52,5 fit (16 metre) irtifaya ulaştı. Bir önceki rekor ise sırasıyla 13,4 mph (21,6 kph) ve 46 fit (14 m) olarak kayda geçmişti.

2021’DE MARS’A İNİŞ YAPTI

Ingenuity, Şubat 2021'de NASA​'nın Perseverance​ gezgini ile Mars'ta bulunan Jezero Krateri’nin zeminine indi. Oldukça hafif ağırlığa sahip Ingenuity, ilk uçuşunu yaptığında 39 saniye havada kalmayı başarmıştı. 

Daha sonra ise Mars Gezgi’nin sahip olduğu teknolojiler sayesinde hem irtifa hem de hızda önemli başarılara ulaştı. Ayrıca Ingenuity, Mars’ta yapılan motorlu hava keşfini gerçekleştiren ilk uzay aracı olarak da kayıtlara geçti. Daha önceden bunun mümkün olmayacağı yönünde iddia ve endişeleri de ortadan kaldırdı.

Mars’ın gezgini bugüne kadar 49 uçuş gerçekleştirdi. Toplam 86,7 dakika havada kaldı ve aracın kilometresi de şu anda 17,17 km olarak gösteriyor.

Kaynak: Space.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...