Tgrt Haber

Netflix aboneleri müjde: Televizyondan oyun oynama dönemi başladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Netflix
15 Ağustos 2023 10:22 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 10:26
Netflix aboneleri müjde: Televizyondan oyun oynama dönemi başladı

Netflix, bir süredir mobilde hayata geçirilen oyunlarını artık televizyona da taşıyor. Akış devi bulut tabanlı oyunlar için testlere başladı.

Abone kaybından büyük yara alan Netflix​, platformda sık sık değişiklikler yaptı. Şifre paylaşımına getirilen engelleme çok fazla eleştirilirken şirket, abone kaybını en aza indirmek için bazı yeni stratejiler izledi.

Bu kapsamda Netflix, mobilde oyunlar​ sunmaya başladı ve şimdi bu artık televizyonlara da geliyor.

NETFLİX, TELEVİZYON İÇİN OYUN TESTLERİNE BAŞLADI

Mobildeki oyunları televizyon ve web sürümüne taşımak isteyen Netflix, Kanada ve Birleşik Krallık'ta sınırlı sayıda abone kitlesiyle yepyeni bir başlangıcı test etmeye başladı.

Test programına dahil edilen kullanıcılar, artık televizyon veya bilgisayarları üzerinden de oyun oynayabiliyorlar. Netflix, bu hamle ile kendi bulut oyun​ sistemini resmen başlatmış oldu.

Öte yandan Netflix'in bulut oyun servisini televizyonlarında kullanmak isteyenler, akıllı telefonlarını oyun kumandası olarak kullanacaklar.

 Android kullanıcıları doğrudan Netflix uygulaması içinden, iOS kullanıcıları ise App Store'da yayınlanan "Netflix Game Controller" isimli uygulama aracılığıyla telefonlarını kumanda haline getirecekler. Böylece televizyondan oyun oynama deneyimini de yaşamış olacaklar.

Şu anda iki ülkede test edilen oyunlar, yakında daha fazla ülkeye açılacaktır. Ayrıca şunu da belirtelim, şimdi sadece Molehew's Mining Adventure ile Oxenfree oyunları oynanabiliyor.

Kaynak: Netflix
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: Netflix

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...