Tgrt Haber

'Şifre yasağı' yaradı: Netflix kendi rekorunu kırdı!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
10 Haziran 2023 13:52 - Güncelleme : 10 Haziran 2023 13:55
'Şifre yasağı' yaradı: Netflix kendi rekorunu kırdı!

Ortaya çıkan verilere göre Netflix şifre paylaşım yasağını ABD'de devreye soktuktan sonra adeta abone patlaması yaşadı.

Netflix aynı hanede yaşayan kişilerin hesap paylaşımına son verdiği İspanya gibi ülkelerde abonelik​ iptalleriyle karşılaşmıştı. Şirket geçtiğimiz haftalarda bu uygulamayı anavatanı olan ABD'de de başlattı. Ancak yeni bir araştırma, işlerin bu sefer Netflix'in lehine dönmeye başladığını gösterdi.

Antenna'ya göre, popüler video akış platformu günlük ortalama kayıt​ sayısında yüzde 102'lik bir artışla günde 73 bin kayda ulaştı. Hatta, 26 Mayıs ve 27 Mayıs tarihlerinde yaklaşık 100 bin yeni kayıt gerçekleşti. Şirket, COVID-19 döneminde gördüğü günlük yeni kayıt oranını da aşmış durumda.

İPTAL ORANI, KAYIT ORANININ GERİSİNDE KALDI

Antenna, 23 Mayıs'tan bu yana yeni kayıtların toplam iptal oranıyla kıyaslandığında önceki 60 günlük döneme göre yüzde 25,6 arttığını söylüyor. Bu da, her ne kadar şifre paylaşımını yasaklaması sebebiyle Netflix'e tepki gösterilse de, abonelerin yeni sisteme alışmaya başladığını gözler önüne seriyor.

'Şifre yasağı' yaradı: Netflix kendi rekorunu kırdı!

Netflix, pandemi sürecinde de büyük bir artış yaşamış ve milyonlarca yeni abone kazanmıştı. Ancak, son elde edilen verilere göre, şifre paylaşımını sınırlama kararı, COVID-19 pandemisinde yaşanan yüksek kayıt oranını geride bırakarak daha büyük bir etki yaratmış gibi gözüküyor.

100 MİLYON KULLANICI PARA ÖDEMİYORDU

Netflix'in açıklamasına göre 100 milyondan fazla kullanıcı platformu abone olmadan kullanıyordu. Bu durum şirketin yeni abone kazanması ve finansal olarak büyümesi önündeki en büyük engellerden biri olarak yorumlanıyordu. Netflix şifre paylaşım kısıtlamasını bu sorunu ortadan kaldırmak için hayata geçirdi.

Ayrıca Netflix'te yapılan tek yenilik bu değil. Şirket artık ayrı bir abonelik paketi dahilinde dizi ve filmlerde reklam da gösteriyor. Dileyen kullanıcılar Netflix'e üye olurken, diğer paketlere kıyasla daha ucuz fiyat etiketine sahip olan "Basic with Ads" yani reklamlı Basit paketi seçebiliyorlar.

ŞİFRE PAYLAŞIMI​ TÜRKİYE'DE YASAK MI?

Netflix şifre paylaşım yasağını Türkiye'ye getirmedi. Ancak muhtemelen eli kulağında ve 2023 bitmeden yeni sistemin uygulanması bekleniyor.

Uygulama hayata geçirildiğinde Türkiye'deki kullanıcılar aynı hanede yaşamayan biriyle hesaplarını paylaşamayacak, diğer kişi ek bir ücret karşılığında "Ek Profil" oluşturarak söz konusu hesaba erişebilecek.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...