Tgrt Haber

Netflix'ten veda! Son 'kırmızı zarfı' da yolladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Hollywood Reporter
30 Eylül 2023 12:25 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 12:25
Netflix'ten veda! Son 'kırmızı zarfı' da yolladı

Netflix 25 yıl önce başladığı DVD kiralama hizmetine son verdi. Son kırmızı zarfı da müşterisine teslim eden şirket, "DVD'ler her zaman DNA'mızda olacak." açıklamasında bulundu.

DVD kiralama hizmetiyle yayın hayatına başlayan, ABD merkezli Netflix1998 yılında ilk DVD'sini dağıtarak başladığı yolculuğuna 2023 yılında son verdi.

Netflix, 1998 yılında Tim Burton'ın "Beetlejuice" adlı filmi DVD'sini teslim ederek işine başlamıştı. Ancak 25 yıl sonra, şirket, Joel ve Ethan Coen'in yönettiği "True Grit" adlı 2010 yapımı bir filmi içeren son kırmızı zarfını göndererek bu hizmeti sona erdirdiğini duyurdu.

DVD, abonelere geniş bir film kataloğu sunmanın yanı sıra istedikleri zaman izleme özgürlüğü de sağlıyordu. Dijital ve internet tabanlı platformların yükselişine rağmen, bu eski moda hizmetin hala sadık bir hayran kitlesi vardı. Özellikle klasik filmleri bulamayan birçok kullanıcı için bu hizmet önemliydi.

Başlangıçta oldukça kazançlı olan bu iş, 2012 yılında Netflix'in toplam gelirlerinin yaklaşık üçte birini oluşturarak 1 milyar doların üzerinde getiri sağlamıştı. Ancak, dijital yayın hizmetlerinin yükselmesiyle birlikte, DVD hizmetinden elde edilen gelir 2022 yılında 146 milyon dolara kadar düşmüştü.

KAPANIŞA VİDEOLU VEDA

Netflix, DVD hizmetini sonlandırdığını duyuran bir videoyu YouTube kanalında paylaştı. "DVD'ler sonsuza kadar DNA'mızın bir parçası olacak" diyen şirket, şunları ekledi:

"29 Eylül 2023'te Netflix son DVD'sini postayla gönderdi. Eğlenceyi her zaman sevdik ve bu küçük kırmızı zarf, her üye için daha iyi hale getirme misyonumuzun kalıcı bir sembolü olmaya devam ediyor."

Günümüzde dünyanın en çok tercih edilen dizi ve film izleme platformlarından biri haline gelen Netflix, aylık 200 milyondan fazla aboneye sahip.

Kaynak: The Hollywood Reporter

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...