Tgrt Haber

Ölümün eşiğinden Apple Watch sayesinde döndü!

08 May 2023 10:00 - Güncelleme : 08 May 2023 10:04
Ölümün eşiğinden Apple Watch sayesinde döndü!

Akıllı saat Apple Watch, iş gezisindeyken aniden fenalaşarak yere yığılan bir kadının hayatını kurtardı. Saat 'Düşme Algılama' özelliği sayesinde yardım çağırırken, kadının aort yırtılması sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

Apple Watchsağlık​ ve fitness özellikleri sayesinde sıradan bir akıllı saatten daha fazlası haline geldi. Çoğu zaman akla hayale bile gelmeyecek bir anda hayat kurtarıcı olabiliyor. Bunun son örneği bir Reddit kullanıcısının paylaşımıyla ortaya çıktı. Annesinin iş gezisi nedeniyle bir otelde tek başına kaldığını ve aniden fenalaşarak yere düştüğünü söyleyen xanderpy, kadının kolundaki saatin yardım çağırdığını belirtti.

ARKADAŞI GELMEDEN APPLE WATCH İMDADINA YETİŞTİ

Xanderpy'nin paylaşımına göre, annesi otelde kaldığı esnada göğüs ağrısı hissetmeye başladı. Hemen ardından arkadaşına mesaj atarak yanına gelmesini söyleyen kadın, çok geçmeden yere yığıldı.

Bu esnada kadının kolundaki Apple Watch, 'Düşme Algılama' özelliğini aktifleştirerek ülkedeki acil durum​ hattı olan 911'i aradı. Apple Watch SE ya da Apple Watch Series 4 veya sonraki modeller, kullanıcının sert bir şekilde düştüğünü algıladığında gerekirse otomatik olarak acil servisle iletişime geçebiliyor.

Ölümün eşiğinden Apple Watch sayesinde döndü!

Kadının 'aort yırtılması' sorunu yaşadığı ve durumunun o esnada çok kötü olduğu belirtildi. Xanderpy yaşadığı süreci şöyle anlattı:

"Annemde aort yırtılması olduğu ve durumun o kadar kötü olduğu ortaya çıktı ki, hastaneye inanılmaz derecede hızlı ulaşması gerekiyordu. Ameliyattan uyandığında birkaç gün sonra, çökmeden önce 911'i arayıp aramadığını sorduk. O yapmamıştı. Saatinin aslında düşüşten sonra 911'i aradığını öğrenmiş olduk."

APPLE WATCH DÜŞME ALGILAMA ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

  • Apple Watch'unuz varsa düşme algılama özelliğini etkinleştirmek için;
  • iPhone'unuzda Watch uygulamasını açın, ardından Saatim sekmesine dokunun.
  • Acil SOS'e dokunun.
  • Düşme Algılama ayarını açın açın.
  • Düşme Algılama özelliği açıksa Hep açık veya Yalnızca antrenman sırasında açık seçeneğini belirleyebilirsiniz.

ShiftDelete.Net'in aktardığına göre akıllı saatler, sahip oldukları özellikler ile şimdiye kadar birçok hayat kurtardı. Nabız ölçümü başta olmak üzere sunulan bu teknolojilerin insan hayatını korumakta önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz.

Kaynak: Reddit

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Reddit
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...