Tgrt Haber

iPhone rekor kırdı: Apple kazanç raporunu açıkladı!

05 May 2023 13:03 - Güncelleme : 05 May 2023 13:05
iPhone rekor kırdı: Apple kazanç raporunu açıkladı!

ABD'li teknoloji devleri bilançolarını kısa süre önce açıkladı. Apple da 2023'ün ikinci çeyreğini kapsayan kazanç raporunda, iPhone satışlarının rekor kırdığını açıklarken Mac tarafında ise düşüş kaydettiğini bildirdi.

Apple​ bugün, 1 Nisan 2023'te sona eren 2023 mali ikinci çeyreğinin mali sonuçlarını açıkladı. Şirket, yıldan yıla yüzde 3 düşüşle 94,8 milyar dolarlık üç aylık gelir ve yıldan yıla değişmeden 1,52 dolarlık seyreltilmiş hisse başına üç aylık kazanç bildirdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada Apple Music​ gibi aylık abonelikler ve App Store ve benzeri dijital hizmet gelirlerinin bu dönemde 20,9 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Apple CEO'su Tim Cook​'a göre bu durum, Apple hizmetleri açısından tüm zamanların rekorunu temsil ediyor.

IPHONE​ SATIŞLARI DA REKOR KIRDI

Tim Cook yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda, aynı çeyrekte iPhone satışlarının da rekor kırdığı bilgisini paylaştı. Ancak toplamda kaç adet iPhone satıldığını ve bu satışlardan ne kadar gelir elde ettikleri konusunda detay vermedi. Cook "bu durumdan memnunuz" demekle yetindi ve şunları ekledi:

"Uzun vadede yatırım yapmaya ve 2030 yılına kadar karbon nötr ürünler ve tedarik zincirleri oluşturma yolunda büyük ilerlemeler kaydetmek de dahil olmak üzere değerlerimizle liderlik etmeye devam ediyoruz."

iPhone rekor kırdı: Apple kazanç raporunu açıkladı!

MAC​ SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ

Mac satışları ise Apple'ı iPhone kadar memnun etmemiş gözüküyor. Şirket bu çeyrekte, MacBook satışlarının yıldan yılda yüzde 31 düştüğünü ve toplam 7,17 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

Webtekno'nun aktardığına göre Tim Cook bu durumun sebebini "İki neden var. Biri genel makro durum. Diğeri, hâlâ M1 MacBook Pro 14 ve 16 inç'in bir önceki yılın çeyreğine göre çok zorlu karşılaştırmasına göre karşılaştırma yapıyoruz." ifadeleriyle açıkladı.

Apple'ın net kârı ise 24,16 milyar dolar olarak kayda geçti.

Kaynak: CNN

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: CNN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...