Tgrt Haber

OnePlus kurucusundan katlanabilir telefonlara eleştiri: "Hepsi aynı ve gereksiz"

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
11 Temmuz 2023 12:26 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 12:26
OnePlus kurucusundan katlanabilir telefonlara eleştiri: "Hepsi aynı ve gereksiz"

OnePlus'ın kurucusu ve eski CEO'su Carl Pei, günümüzde yeni girişimi olan Nothing Phone ile yoluna devam ediyor. Pei, katlanabilir telefonların gereksiz olduğunu düşündüğünü açıkladı.

Katlanabilir akıllı telefonların, geleneksel telefonlara göre farklı bir tasarımı mevcut. "Katlanabilme" özelliğine sahip olan bu cihazlar, kullanıcılara daha büyük bir ekran alanı sunma avantajı sağlıyor. Açıldığında tablet benzeri bir deneyim sunarken, katlandığındaysa standart bir telefon boyutuna geliyor.

Çinli OnePlus​ şirketinin kurucusu ve eski CEO'su olan, günümüzde ise yeni kurduğu akıllı telefon şirketi "Nothing Phone" ile yoluna devam eden Carl Pei, katlanabilir telefonlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Nothing CEO'su, bazı insanlar katlanabilir telefonları beğenseler de, bu teknolojinin nasıl geliştiğine bakıldığında hepsinin aynı olduğunu ifade etti. "Artık logoyu görmüyorsunuz, logoyu katlanabilir telefonların üzerine saklıyorsunuz" diyen CEO, tüketicilerin bu telefonları gerçekten ayırt edebileceğine inanmadığını söyledi.

KATLANABİLİR TELEFON​ YAPACAK MI?

Katlanabilir telefonların gereksiz olduğunu düşündüğünü vurgulayan Nothing CEO'su Carl Pei, tüketicilerin katlanabilir telefonların sunduğu faydaları gerçekten arzulayıp arzulamadıkları konusunda şüphelerini dile getirdi.

Telefonlarını katlayabilme özelliğini isteyen tüketicilerin de etrafta dolaşıp "Keşke telefonum katlanabilseydi" dediklerini düşünmediğini sözlerine ekledi.

Buna ek olarak, katlanabilir telefonların, yenilik olarak tüketicilere dayatılmaya çalışıldığına inandığını söyleyen Pei, Nothing şirketinin katlanabilir telefon piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığı sorusuna ise "Yakında değil" yanıtını verdi.

OnePlus kurucusundan katlanabilir telefonlara eleştiri: "Hepsi aynı ve gereksiz"

Bugüne kadar Google, Samsung, OPPO, Xiaomi ve Motorola başta olmak üzere birçok şirket, katlanabilir cihazlarını piyasaya sürdü.

Apple​'ın da yakında katlanabilir formdaki ilk iPhone'u satışa sunacağına yönelik iddialar bulunuyor. Hatta şirketin, katlanabilir cihazı için onlarca patent aldığı belirtiliyor. İddialarda yer alan bilgiye göre, Apple'ın katlanabilir cihazı, iPhone ile iPad karışımı bir ürün olacak ve buna özel bir işletim sistemiyle gelebilir.

Apple analistleri Ming-Chi Kuo ve Ross Young'a göre şirket ilk katlanabilir ürününü (telefon veya tablet olabilir) "en erken" 2025 yılında piyasaya sürecek.

Kaynak: Android Authority

Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

 

Kaynak: Android Authority

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...