Tgrt Haber

OpenAI CEO'su doğruladı: GPT-5 geliyor, süper zekaya sahip olacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Financial Times
14 Kasım 2023 14:20 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 14:21
OpenAI CEO'su doğruladı: GPT-5 geliyor, süper zekaya sahip olacak

Yapay zeka furyası giderek gelişiyor. OpenAI, ChatGPT ile başlattığı furyayı GPT-4 ile ileriye taşırken şimdi de GPT 5 için kolları sıvadı.

Yapay zeka​ serüvenini başlatan OpenAI​, ChatGPT​ ile yeni pandoranın kapısını açtı. Teknoloji devlerinin odak noktası haline gelen bu teknoloji giderek daha da gelişiyor. Bir yandan Google, Bard için optimizasyonlar ve güncellemeler yaparken, ChatGPT de yapay zeka modeline harika özellikler kazandırıyor.

Öyle ki kısa süre önce OpenAI, GPT-4​ için gelecek yeni özellikleri duyurdu. Ancak şimdi bir önemli gelişme daha yaşandı, OpenAI CEO'su GPT-5​ modelini geliştirdiklerini doğruladı.

YAPAY ZEKA, GPT-5 İLE DAHA ÇOK AKILLANACAK

Financial Times'a verdiği röportajda Altman, Microsoft ile ortaklığın çok iyi gittiğini ve gelecekte Microsoft'tan ve diğer yatırımcılardan daha fazla fon toplamayı beklediğini söyledi.

Öte yandan OpenAI CEO'su Atman, GPT-5'i geliştirmeye başladıklarını bildirerek bu modelin, internetteki halka açık veri kümelerinin yanı sıra, özel şirketlerden alınacak verilerle daha fazla bilgi elde edebileceğini de söyledi. 

OpenAI CEO'su doğruladı: GPT-5 geliyor, süper zekaya sahip olacak

Sözlerine devam eden Atman, GPT-5'in hangi yeni işlevlere ve becerilere sahip olacağını tahmin etmenin zor olduğunu söylereklen, ''Bu modeli eğitene kadar bizim için eğlenceli bir tahmin oyunu gibi ve bu konuda daha iyi bir iş çıkarmaya çalışıyoruz, çünkü tahmin yeteneklerinin güvenlik açısından önemli olduğunu düşünüyorum, ancak GPT-4'ün yapabildiği halde yapamadığı şeyleri size tam olarak söyleyemem." ifadelerini kullandı.

GPT-4 Turbo için de yorum yapan Atman, "Bunlar bizim ürünlerimiz değil, sadece kanallarımız ve nihai vizyonumuz AGI'yi inşa etmek, güvenliğini sağlamak ve ondan faydalanmak." dedi.

Kaynak: Financial Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...