Tgrt Haber

OpenAI CEO'su Sam Altman kovuldu, şirketten zehir zemberek sözler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge, Engadget
18 Kasım 2023 11:05 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 12:46
OpenAI CEO'su Sam Altman kovuldu, şirketten zehir zemberek sözler

Dünyaca ünlü yapay zeka şirketi OpenAI CEO'su Sam Altman kovuldu. Yönetim kurulu artık Altman'ın şirketi yönetebileceğine inanmadığını açıklarken, OpenAI'nin kurucu ortaklarından Greg Brockman da istifasını verdi. Tartışmalar ortasında Microsoft'tan da açıklama gecikmedi.

Dünyadaki önde gelen yapay zeka uygulamalarından ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI​ CEO'su Sam Altmangörevden alındı.

"YÖNETİM KURULU ALTMAN'A GÜVENMİYOR"

Şirket dün yaptığı açıklamada, Altman'ın davranışlarının yönetim kurulunun sorumluluklarını yerine getirmesini engellediği ve yönetim kuruluyla iletişimde samimi olmadığı sonucuna varıldığını belirterek, "Artık OpenAI'yi yönetmeye devam etme kabiliyetine güvenimiz yok." dedi.

YENİ LİDER ARAYIŞINA GİRDİLER

OpenAI yönetim kurulu, şirketin baş teknoloji sorumlusu Mira Murati​'nin geçici olarak Sam Altman'ın koltuğuna oturacağını söylediği açıklamasında, "Sam'in OpenAI'nin kuruluşuna ve büyümesine katkıları için minnettarız. Yeni bir lidere ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

OpenAI CEO'su Sam Altman kovuldu, şirketten zehir zemberek sözler

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Mira Murati Arnavutluk doğumlu ve bilgisayar eğitiminin ardından Dartmouth College'da yüksek lisansını tamamlayıp yapay zeka alanında çalışmaya başladı. 2016 yılında katıldığı OpenAI'da 2019'dan beri de baş teknoloji sorumlusu olarak görev yapıyor.

OPENAI BAŞKANI DA GÖREVİ BIRAKTI

Sam Altman kovulduktan sonra, OpenAI kurucu ortağı ve başkanı Greg Brockman da istifa ettiğini duyurdu. Brockman, sosyal medya platformu X'teki paylaşımında, yönetim kurulunda kalmaya devam edeceğini söyledi ancak bir başka gönderide, kendisinin ve Altman'ın "yönetim kurulundan çıkarıldıkları konusunda bilgilendirildiklerini" açıkladı.

Brockman, "Sam ve ben, yönetim kurulunun bugün yaptıkları karşısında şok olduk ve üzüldük." dedi.

https://twitter.com/gdb/status/1725736242137182594

MICROSOFT'TAN "ORTAKLIĞA DEVAM" AÇIKLAMASI

OpenAI şirketine milyarlarca dolar yatırım yapan Microsoft, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, ortaklığa devam edeceklerini belirterek, "OpenAI ile uzun vadeli bir ortaklığımız var ve Microsoft, bir sonraki AI dönemini müşterilerimize getirirken Mira ve ekibine bağlı kalmaya devam ediyor." dedi.

Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella da, OpenAI'ya yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade eden bir mesaj yayınladı.

https://twitter.com/satyanadella/status/1725656554878492779

ALTMAN, ESKİ APPLE YÖNETİCİSİYLE Mİ ANLAŞTI?

Geçtiğimiz aylarda Sam Altman'ın Apple'ın eski tasarım sorumlusu Jony Ive ile "yapay zekanın iPhone'unu" tasarlamak için birlikte çalışacakları iddia edilmişti, ancak Altman bu söylentileri bir Wall Street Journal konferansında reddetmişti.

Sam Altman, OpenAI'nin kurucu ortağı ve başlangıçta Elon Musk​ ile birlikte şirketin eş başkanı olarak görev yapmıştı. Ancak Musk, Tesla ile çıkar çatışmasından kaçınmak için 2018'de şirketten ayrıldı. Şu anda kendi yapay zeka girişimi xAI ile ilgileniyor.

Sam Altman, OpenAI'de "bugüne kadar geçirdiği zamanı çok sevdiğini" belirterek kurucusu olduğu şirkete veda etti.

https://twitter.com/sama/status/1725631621511184771

Kaynak: The Verge, Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...