Tgrt Haber

OpenAI, yapay zeka GPT -3.5 Turbo için değişiklikler yaptı: Davranış biçimi güncellendi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
23 Ağustos 2023 10:44 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 10:47
OpenAI, yapay zeka GPT -3.5 Turbo için değişiklikler yaptı: Davranış biçimi güncellendi

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, GPT -3.5 Turbo modeli için bazı ince ayarlar yaptı. Peki neler değişti?

OpenAI’in yapay zeka​ sohbet robotu ChatGPT, çıkışı itibariyle adını kısa sürede tüm dünyaya duyurdu. Giderek gelişen yapay zeka teknolojisi, yeni GPT modelleriyle farklı versiyonlarıyla da karşımıza çıkıyor.

Bunlardan biri de GPT -3.5 Turbo. Yine OpenAI​ tarafından geliştirilen ve pek çok işlemi saniyeler içerisinde yapan bu model için bazı ince ayarlarlar yapıldı. OpenAI, yapay zeka modelinin davranış biçimini değiştirdi.

GPT -3.5 TURBO’NUN DAVRANIŞ BİÇİMİ DEĞİŞTİ

Yapılan değişiklikle geliştiriciler, GPT -3.5 Turbo’yu kendi istediği şekilde kişiselleştirebilecek. Geliştirici OpenAI, artık GPT-3.5'in hafif versiyonu olan GPT-3.5 Turbo'ya özel veriler ekleyerek metin üreten yapay zeka modelinin güvenilirliğini artırabilirken belirli davranışları da daha ileriye taşıyor.

OpenAI, GPT-3.5'in ince ayarlı sürümlerinin, şirketin amiral gemisi modeli olan GPT-4'ün temel yetenekleriyle "belirli dar görevlerde" eşleşebileceğini ve hatta daha iyi performans gösterebileceğini iddia ediyor.

OpenAI, yapay zeka GPT -3.5 Turbo için değişiklikler yaptı: Davranış biçimi güncellendi

Öte yandan şirket paylaştığı bir blog yazısında “GPT-3.5 Turbo'nun piyasaya sürülmesinden bu yana, geliştiriciler ve işletmeler, kullanıcıları için benzersiz ve farklılaştırılmış deneyimler yaratmak üzere modeli özelleştirme olanağı istediler. Bu güncelleme, geliştiricilere kullanım durumları için daha iyi performans gösteren modelleri özelleştirme ve bu özel modelleri geniş ölçekte çalıştırma olanağı sağlıyor.” dedi.

Donanımhaber’in aktardığına göre OpenAI'ın API'si aracılığıyla GPT-3.5 Turbo kullanan şirketler, ince ayarlarla modelin her zaman belirli bir dilde yanıt vermesi gibi talimatları daha iyi takip etmesini sağlayabilir.

Ya da modelin yanıtları tutarlı bir şekilde biçimlendirme becerisini geliştirebilir (örneğin kod parçacıklarını tamamlamak için) ve bir markaya veya sese daha iyi uyması için çıktının tonunu geliştirebilirler. Şirket bu sonbaharda, tartışmasız daha gelişmiş olan GPT-4'ü de aynı amaçla kullanıma açacağını söylüyor.

Son olarak ince ayar, OpenAI müşterilerinin API istemlerini hızlandırmak ve maliyetleri düşürmek için metin istemlerini kısaltmalarını sağlıyor. Şirket, ilk test edenlerin GPT-3.5'i ince ayarlı talimatlarla hazırladıktan sonra yüzde 90 daha kısa istemler yapabildiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...