Tgrt Haber

OpenAI'dan bomba iddia: 'New York Times, ChatGPT'yi hackledi'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Ars Technica
28 Şubat 2024 09:43 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 09:44
OpenAI'dan bomba iddia: 'New York Times, ChatGPT'yi hackledi'

Yapay zeka şirketi OpenAI ile ABD'li medya kuruluşu The New York Times arasındaki "telif hakkı" davasında yeni bir gelişme yaşandı. OpenAI, NT Times'ın yanıltıcı deliller oluşturmak amacıyla ChatGPT'yi "hacklediğini" iddia etti.

OpenAI​, mahkemeye yaptığı başvuruda, The New York Times'ın yanıltıcı deliller oluşturmak amacıyla sohbet botu ChatGPT​'yi ve diğer yapay zeka​ sistemlerini "hacklediğini" ileri sürerek gazetenin kendisine karşı açtığı telif hakkı​ davasındaki bazı iddiaların reddedilmesini istedi.

OpenAI, pazartesi günü Manhattan'daki federal mahkemeye sunulan dosyada, Times'ın "OpenAI'ın kullanım koşullarını açıkça ihlal eden yanıltıcı yönlendirmeler aracılığıyla teknolojinin materyalini yeniden üretmesine" neden olduğunu öne sürdü.

"CHATGPT'Yİ HACKLEMEK İÇİN PARA ÖDEDİLER"

NY Times'ın şikayetinde belirttiği iddiaların, katı gazetecilik standartlarını karşılamadığını ekleyen OpenAI, "Bu davada ortaya çıkacak gerçek şu ki Times, OpenAI'ın ürünlerini hacklemek için birine para ödemiştir." ifadesini kullandı.

Yapay zeka şirketi, Times'ın sistemlerini manipüle etmek için kullandığını iddia ettiği kişinin kimliğini ise açıklamadı ve gazeteyi ülkedeki herhangi bir bilgisayar korsanlığı karşıtı yasayı ihlal etmekle suçlamadı.

The New York Times'ın avukatı, OpenAI'ın iddialarını reddederek "OpenAI'ın garip bir şekilde 'hackleme' olarak yanlış tanımladığı şey, şirketin ürünlerini kullanarak The Times'ın telif hakkıyla korunan çalışmasını çaldıklarına ve çoğalttıklarına dair kanıt aramaktır." açıklamasında bulundu.

Times, aralık ayında OpenAI'a ve onun en büyük mali destekçisi Microsoft'a, kullanıcılara bilgi sağlamak üzere sohbet robotlarını eğitmek için milyonlarca makalesini izinsiz kullanmakla suçlayarak dava açmıştı.

Gazete, yapay zeka eğitiminde çalışmalarının kötüye kullanıldığı iddiasıyla teknoloji şirketlerine dava açan yazar grupları, görsel sanatçılar ve müzik yayıncıları dahil çok sayıda telif hakkı sahibi arasında yer alıyor.

Kaynak: Ars Technica

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...