Tgrt Haber

OpenAI’dan geri vites: Kovduğu CEO’yu tekrardan işe almaya hazırlanıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
19 Kasım 2023 10:54 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 10:58
OpenAI’dan geri vites: Kovduğu CEO’yu tekrardan işe almaya hazırlanıyor

Yapay zeka ChatGPT’nin geliştiricisi Sam Altman’ın işine son veren OpenAI, geri vites yaptı. Teknoloji şirketi Altman’ı yeniden getirmek için görüşmelere başladı.

Teknoloji dünyasında son birkaç gündür ilginç gelişmeler yaşandı. Bunlardan biri de yapay zekanın arkasındaki ismin kovulmasıydı. ChatGPT’yi geliştiren Sam Altman​, ani bir gelişme ile OpenAI’daki görevinden alınmıştı.

Bu gelişme büyük yankı uyandırırken, 24 saat bile geçmeden OpenAI​ geri adım attı. Bloomberg tarafından sağlanan son raporlara göre OpenAI, Sam Altman’ı yeniden getirmek istiyor.

SAM ALTMAN YENİDEN OPENAI İLE GÖRÜŞÜYOR

The Verge’ün haberine göre OpenAI yönetim kurulu, Sam Altman ile CEO​ olarak görev yapması için yeniden görüşüyor. Cuma günü görevinden alınan Altman’ın bu konuda kararsız olduğu da söyleniyor.

Altman’a yakın bir kaynak tarafından verilen bilgilere göre her iki tarafın prensipte anlaştığı bildirildi. Ayrıca Altman ile beraber yönetim kurulundan ayrılan isimlerinde yeniden göreve gelmesi bekleniyor.

OpenAI’dan geri vites: Kovduğu CEO’yu tekrardan işe almaya hazırlanıyor

Altman'ın görevden alındıktan sadece bir gün sonra şirketle görüşmeler yapması, OpenAI’in da aslında çaresiz kalacağını işaret ediyor. Öyle ki bu gelişmeyle birlikte Sam Altman’a zeytin dalı uzatan isimler de oldu.

Teknoweek’in aktardığına göre X platformu aracılığıyla duyuruda bulunan Fransız İletişim Başkanlığı yetkililerinden Barrot, ‘’Sam Altman ve ekibi ve yetenekleri istekliyse, Fransa’ya gelmelerini memnuniyetle karşılıyoruz . Yapay zekanın ortak çıkarımız için çalışmasını sağlamak için burada çabalarımızı hızlandırıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...