Tgrt Haber

Orta sınıf telefonlar uçuşa geçecek: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 duyuruldu: 200 Megapiksel kamera desteği ve dahası!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmodo
17 Mart 2023 16:45 - Güncelleme : 17 Mart 2023 16:51
Orta sınıf telefonlar uçuşa geçecek: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 duyuruldu: 200 Megapiksel kamera desteği ve dahası!

Çip üreticisi Qualcomm, orta seviye akıllı telefonlara güç verecek yeni mobil işlemcisini piyasaya sürdü. İşte 16 GB'a kadar RAM'i destekleyen Snapdragon 7+ Gen 2'nin özellikleri.

ABD merkezli çip üreticisi Qualcomm​, orta seviyede rekabeti artıracak yeni mobil işlemcisini pyasaya sürdü. Snapdragon​ 8 Gen serisiyle yen bir isme geçiş yapan şirket, kısa süre önce orta segment için de Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisini tanıttı.

Bu aydan itibaren Android akıllı telefonlara güç vermeye başlayacak mobil işlemci, 4nm işlem üzerine entegre edildi ve donanımsal olarak da oldukça tatmin edici özellikleri destekliyor.

SNAPDRAGON 7+ GEN 2 ÖZELLİKLERİ

Qualcomm'un tanıtımdaki açıklamasına göre Snadpragon 7+ Gen 2, selefine kıyasla yüzde 50 daha iyi performans sunuyor. 

Kağıt üzerinde Snapdragon 7+ Gen 2'nin, 2,91 Ghz'e kadar saat hızına sahip olduğu ve 16 GB'a kadar RAM yapılandırmasını desteklendiği bilgisine yer veriliyor.

Orta sınıf telefonlar uçuşa geçecek: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 duyuruldu: 200 Megapiksel kamera desteği ve dahası!

Öte yandan SD7+ Gen 2 sadece akıllı telefonlara özel değil. Ek olarak Logitech G Cloud ve Razer Edge gibi platformlara da güç verecek. 

Adreno GPU ile birleştirilen işlemci, QuickCharge 5 ile uyumlu ve telefon pillerinin %50'sini beş dakika gibi kısa sürede şarj edebiliyor.

200 MEGAPİKSEL KAMERA DESTEĞİ

Hızlı şarja ek olarak Snapdragon 7+ Gen 2, kamera tarafında 200Megapiksele kadar destek sunuyor. Ekran için de Dolby Vision ile uyumlu olduğu belirtilen işlemcinin, 120Hz'e kadar yenileme hızını da desteklemesi kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecektir.

 AI işlemede %40'a kadar daha iyi performans sunduğu belirtilen SD7+ Gen 2, ilkkez 5G/4G çift SIM desteği sunuyor. Bu da özellikle global pazarlarda satılan uygun fiyatlı için şüphesiz avantajlı bir özellik.

Bu ay gönderimine başlanacak Snapdragon 7+ Gen 2, Xiaomi, Redmi ve BBK'ya ait olan Realme tarafından kullanılacak. Diğer markalar da ilerleyen zamanda Qualcomm'un yeni nesil orta sınıf işlemcisini akıllı telefonlarında tercih edecektir diye tahmin ediyoruz.

Kaynak: Gizmodo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...