Tgrt Haber

Baldur's Gate 3, Game Pass'e gelecek mi? Geliştiricisi açıkladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Eurogamer
15 Aralık 2023 20:55 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 20:55
Baldur's Gate 3, Game Pass'e gelecek mi? Geliştiricisi açıkladı

Larian Studios'un kurucusu Swen Vincke, Baldur's Gate 3'ün Game Pass'e gelmeyeceğini açıkladı ve bu kararın arkasındaki nedenleri paylaştı.

Larian Studios'un ödüllü RPG oyunu Baldur's Gate 3​, beklenenin aksine Microsoft'un popüler abonelik servisi Game Pass​'e gelmeyecek. Yapılan bir röportajda, Larian Studios kurucusu Vincke, oyunun Game Pass'e eklenmeyeceğini ve böyle bir planlarının da hiçbir zaman olmadığını açıkladı.

Swen Vincke, IGN ile yaptığı röportajda, "Yaptığımız büyük bir oyun var, bu yüzden bunun için adil bir fiyat ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve bence bu normaldir" dedi. Ayrıca, Baldur's Gate 3'ün Game Pass'e dahil edilmesi konusunun "duyarlı bir soru" olduğunu ifade etti.

BALDUR'S GATE 3 NEDEN GAME PASS'E GELMEYECEK?

"Size bunun üzerine herhangi bir mikro işlem ücreti koymuyoruz, bu yüzden ödediğiniz şeyi alıyorsunuz. Başta büyük bir etkileyici oyun. Bence bu böyle var olabilir. Bu, diğer oyunları yapmamıza olanak tanıyan şeydir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha önce sızdırılan belgelerde, Microsoft'un Baldur's Gate 3'ü Game Pass'e getirmenin maliyetini 5 milyon dolar olarak tahmin ettiği ve bu tahminin "oyunun başarısını yansıtmadığı" ortaya çıkmıştı. Ancak, Larian Studios'un yayın direktörü Michael Douse, bu düşük rakamın türle ilgili olduğunu belirtti ve diğer oyun şirketlerinin de benzer kararlar aldığını ifade etti.

Baldur's Gate 3'ün Game Pass'e gelmeyecek olması, oyun dünyasında ve abonelik servisi Game Pass'in geleceği konusundaki tartışmaları da beraberinde getiriyor. Larian Studios, oyununun değerini koruma ve oyuncularla doğrudan ilişki kurma konusundaki kararlılığını sergiliyor.

Oyun Game Pass'e gelecek olsaydı, abonelik servisinin en üst sürümü olan Ultimate paketinin bugünkü fiyatıyla aylık 209 TL'ye mâl olacaktı. Piyasa satış fiyatıysa Steam'de 25 dolar, bu da haberin yazıldığı tarihteki dolar/TL kuruyla yaklaşık 730 TL'ye denk geliyor. Xbox'ta 1300 TL, PS5'te ise 1250 TL.

Kaynak: Eurogamer
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...