Tgrt Haber

PayPal kripto para sektörüne 'PYUSD' ile girdi

08 Ağustos 2023 14:48 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 14:52
PayPal kripto para sektörüne 'PYUSD' ile girdi

ABD merkezli dijital ödeme sağlayıcısı PayPal, kripto para sektörüne adımını attı. 'PayPal USD (PYUSD)' adlı stablecoin'ini geliştiren şirket, kripto parasının özelliklerini de sıraladı.

Dünyanın en büyük finansal kuruluşlarından PayPal, kripto para​ sektörüne resmen adım attı. 'PayPal USD (PYUSD)' adlı, ABD doları​ tabanlı bir stablecoin (istikrarlı kripto para) başlattığını duyurdu.

PayPal'ın mobil uygulaması veya web sitesinden satın alınabilecek PYUSD ile doğrudan platform üzerinden kripto parayla alışveriş yapılabilecek. Ayrıca PYSUD'yi Bitcoin, Ethereum, Litecoin dahil olmak üzere PayPal'ın desteklediği bütün kripto para birimlerine dönüştürmek de mümkün olacak.

1 Amerikan dolarına sabitlenen PYUSD'nin avantajlarından bir tanesi de, ücretsiz transfer olanağı. PayPal kullanıcıları herhangi bir komisyon veya işlem ücreti ödemeksizin başkalarıyla para alışverişinde bulunabilecek.

STABLECOİN, SEKTÖRDE SIKÇA KULLANILIYOR

Stablecoin'ler, dolar gibi para birimlerini temel alan ve 1 birime sabitlenen bir kripto varlık türüdür. Geleneksel paraları ve kripto piyasalarını birbirine bağlamada önemli rol oynar. Yüksek komisyon ücretlerinden kaçınmak isteyen veya birden fazla banka hesabı olmadan para transferi yapanlar stablecoin'leri nakit gibi kullanırlar.

Kullanıcılarına 2020 yılından beri kripto para birimleriyle işlem yapma olanağı sunan PayPal da kendi stablecoin'iyle, sektöre adımını atan ilk büyük finansal kuruluş olarak kayda geçti. PYUSD, ilk olarak PayPal'ın ABD'deki kullanıcılarına sunulacak.

PayPal CEO'su Dan Schulman, "Dijital para birimlerine geçiş, dijital ortamda kökeni olan ve ABD doları gibi fiat para birimleriyle kolayca entegre edilebilen istikrarlı bir araca ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor" dedi.

PayPal, 2016 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından lisans onayı alamadığı için, ülkemizden çekilmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: PayPal

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: PayPal

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ramazan25 Ağustos 2023 21:36

TGRT haberde bitcoin ve onun gibi olanların yanında bir coin var 3 nokta üste onun adı nedir nerde alabiliriz

Sonraki Haber Yükleniyor...